Yağlı Saç Derisinde Kepeği Azaltan Evde Uygulanabilir Yöntemler Var mı?

Hilal Ergin

Kayıtlı Üye
Kepek sorunu yaşadığım dönemlerde sürekli şampuan değiştirmekten yoruldum ve evde uygulanabilecek yöntemlerin gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak etmeye başladım. Saç derim yağlı olduğu için her doğal yöntemi de denemeye çekiniyorum. Çünkü yanlış bir şey yapıp yağlanmayı daha da artırmak istemiyorum.

İnternette elma sirkesi, karbonat, çay ağacı yağı gibi birçok öneri var ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece geçici bir rahatlama sağlıyor ayırt etmek zor. Ayrıca evde yapılan uygulamaların saç derisini tahriş etme riski de beni düşündürüyor.

Evde, düzenli ve doğru uygulandığında kepeği gerçekten azaltan yöntemler olup olmadığını merak ediyorum.

Yağlı saç derisinde kepeği azaltmaya yardımcı olan, evde güvenle uygulanabilecek yöntemler var mı?

Ben elma sirkesini suyla seyrelterek denedim. Direkt uygulamak saç derimi yaktı ama seyreltilmiş haliyle haftada bir kullandığımda kaşıntı ve kepek azaldı. Düzenli ama kontrollü olmak gerekiyor.

Oyla 0
Çay ağacı yağı içeren doğal ürünler bende işe yaradı ama yağı direkt saç derisine sürmek yerine şampuana birkaç damla ekleyerek kullandım. Bu şekilde yağlanma artmadı.

Oyla 0
Yoğurt maskesi denedim ama yağlı saç derimde pek işe yaramadı. Daha çok kuru saç derisine uygun gibi geldi bana. Yağlı saçlarda her doğal yöntem uygun olmuyor.

Oyla 0
Karbonatı bir kez denedim ve pişman oldum. Kepek kısa süreli azaldı ama saç derim çok hassaslaştı. Evde yöntemler dikkatli kullanılmalı.

Oyla 0
Ben evde yöntemleri destekleyici olarak görüyorum. Tek başına mucize beklememek lazım ama doğru uygulandığında şampuanla birlikte fayda sağlayabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt