Bitter Çikolata
Kayıtlı Üye
Yağlı bir saç derim var ve kepeğin özellikle yağlanma arttıkça daha görünür hale geldiğini fark ediyorum. Saçımı yeni yıkadığımda kepek çok belli olmuyor ama bir gün sonra saç derim yağlanmaya başlayınca kepekler hem daha fazla hem de daha belirgin duruyor. Özellikle koyu renk kıyafetlerde bu durum beni çok rahatsız ediyor.
Normalde kepeğin kuru saç derisiyle ilişkili olduğunu düşünürdüm ama yağlı saçlarda da bu kadar yoğun olması kafamı karıştırıyor. Saç derim bazen kaşınıyor, bazen de sanki hem yağlı hem gergin gibi hissediyor. Bu da saç derimin dengesinin bozulduğunu düşündürüyor.
Yağlı saç derisinde kepeğin neden daha çok ortaya çıktığını ve bunun nasıl azaltılabileceğini gerçekten merak ediyorum.
Yağlı saç derisinde kepeğin daha belirgin olmasının temel sebebi ne?
Normalde kepeğin kuru saç derisiyle ilişkili olduğunu düşünürdüm ama yağlı saçlarda da bu kadar yoğun olması kafamı karıştırıyor. Saç derim bazen kaşınıyor, bazen de sanki hem yağlı hem gergin gibi hissediyor. Bu da saç derimin dengesinin bozulduğunu düşündürüyor.
Yağlı saç derisinde kepeğin neden daha çok ortaya çıktığını ve bunun nasıl azaltılabileceğini gerçekten merak ediyorum.
Yağlı saç derisinde kepeğin daha belirgin olmasının temel sebebi ne?