Yağlı Saç Derisinde Kepek Neden Daha Belirgin Oluyor?

Bitter Çikolata

Kayıtlı Üye
Yağlı bir saç derim var ve kepeğin özellikle yağlanma arttıkça daha görünür hale geldiğini fark ediyorum. Saçımı yeni yıkadığımda kepek çok belli olmuyor ama bir gün sonra saç derim yağlanmaya başlayınca kepekler hem daha fazla hem de daha belirgin duruyor. Özellikle koyu renk kıyafetlerde bu durum beni çok rahatsız ediyor.

Normalde kepeğin kuru saç derisiyle ilişkili olduğunu düşünürdüm ama yağlı saçlarda da bu kadar yoğun olması kafamı karıştırıyor. Saç derim bazen kaşınıyor, bazen de sanki hem yağlı hem gergin gibi hissediyor. Bu da saç derimin dengesinin bozulduğunu düşündürüyor.

Yağlı saç derisinde kepeğin neden daha çok ortaya çıktığını ve bunun nasıl azaltılabileceğini gerçekten merak ediyorum.

Yağlı saç derisinde kepeğin daha belirgin olmasının temel sebebi ne?

Yağlı saç derisinde kepek genelde mantar dengesizliğinden kaynaklanıyor. Saç derisindeki yağ arttıkça bu mantar daha aktif hale geliyor ve kepek oluşumu artıyor. Bende dermatoloğun verdiği bilgi bu yöndeydi.

Oyla 0
Yağ kepeği adeta “taşıyıcı” gibi oluyor. Saç derisi yağlandıkça kepekler daha kolay yüzeye çıkıyor ve görünür oluyor. Bu yüzden yağlandıkça daha çok fark ediliyor.

Oyla 0
Benim saç derim yağlı ama aynı zamanda hassas. Sert şampuanlar kullandığımda yağlanma artıyor, kepek de patlıyor. Daha nazik ürünlere geçince ikisi birlikte azaldı.

Oyla 0
Yağlı saç derisinde kepek genelde yapışkan oluyor. Kuru kepek gibi dökülmek yerine saç derisine tutunuyor. Bu da daha yoğun görünmesine neden oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt