Yağlı Saçlar İçin Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Beyza Kılıç

Kayıtlı Üye
Saçlarımın yağlanmasıyla ilgili en büyük problem, ne yaparsam yapayım dengeyi tutturamamak. Çok arındırıcı ürün kullandığımda saçım ilk gün güzel ama ikinci gün dipler daha da hızlı yağlanıyor. Daha nazik ürünler kullandığımda ise sanki saçım tam temizlenmemiş gibi hissediyorum. Bu da beni sürekli rutin değiştirmeye itiyor.

Yağlı saç denince genelde “bakım yapma, saçı yorma” gibi yaklaşımlar oluyor ama ben bakım yapmadığımda uçlarım iyice kuruyor. Yani dipler yağlı, uçlar kuru gibi bir durum var. Bu ikisini aynı rutinde dengelemek gerçekten zor. Bir yandan saçımı her gün yıkamamak gerektiğini biliyorum, bir yandan da yağlı hisle dolaşmak istemiyorum.

Maskeyi nereye kadar sürmeliyim, kremi kullanmalı mıyım, yağlı saçta serum olur mu gibi sorular kafamda dönüp duruyor. Çünkü yanlış bir adımda saçım ya daha çabuk yağlanıyor ya da uçlar sertleşiyor. Yağlı saçlar için bakım rutini tamamen bakım yapmamak mı, yoksa doğru şekilde bakım yapmak mı, bunu çözmek istiyorum.

Yağlı saçlar için dengeli bir bakım rutini nasıl olmalı, dipleri yağlandırmadan saç bakımı yapmak mümkün mü?

Ben yağlı saç için en büyük hatanın dipleri fazla kurcalamak olduğunu fark ettim. Sürekli ellemek, taramak yağlanmayı artırıyor. Rutini sadeleştirince saçım daha geç yağlanmaya başladı.

Oyla 0
Bende yağlanma yanlış yıkama sıklığından kaynaklıydı. Her gün yıkadıkça saçım daha çabuk yağlanıyordu. Şimdi gün aşırı yıkıyorum, ilk başta zor oldu ama sonra denge kuruldu.

Oyla 0
Ben dipler için hafif bir şampuan, uçlar için bakım odaklı ürün kullandım. Şampuan olarak Pantene Pro-V Aqua Light, kremi sadece uçlara uyguluyorum. Bu şekilde hem dipler ağırlaşmıyor hem uçlar kurumuyor.

Oyla 0
Yağlı saçta maske tamamen yasak değilmiş, bunu geç öğrendim. Ama kesinlikle dipten uzak tutmak gerekiyor. Ben maskeyi sadece kulak hizasından aşağıya sürüyorum, saçım daha dengeli duruyor.

Oyla 0
Ben saç derisini fazla arındırmanın yağlanmayı artırdığını düşünüyorum. Nazik davranınca saç daha geç tepki veriyor. Yağlı saç tamamen bakımsız bırakılmamalı bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt