Yağlı Saçlar İçin En İyi Şampuan Önerileri

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Saçım sabah yıkasam bile öğleden sonra tekrar yağlı görünmeye başlıyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor çünkü saçımın temiz ve hacimli görünmesini istiyorum ama ne kadar uğraşsam da sürekli ağırlaşıyor. Bazen mecburen her gün yıkıyorum ama bunun saç derisini daha da yağlandırdığını söylüyorlar. Açıkçası hangi şampuanı kullanmam gerektiğini bulmakta zorlanıyorum.

Araştırdığımda yağlı saçlar için en çok önerilen içeriklerin çinko, yeşil çay özleri, nane, kil ve mentol olduğunu gördüm. Bu içerikler saç derisini ferahlatıyor, fazla yağı dengeliyor ama saçı çok kurutmuyor. Çünkü çok kurutan şampuanlar kısa vadede işe yarasa da uzun vadede saç derisini daha fazla yağ üretmeye itiyor.

Bir de son zamanlarda çok popüler olan sülfatsız şampuanlar var. Bunların uzun vadede saç derisini dengelediğini söyleyen çok kişi var ama bazıları da “yağlı saçta yeterince temiz his bırakmıyor” diyor. Kararsızım çünkü fiyatları da yüksek. Bir de işin marka kısmı var. Piyasada Head & Shoulders, Elidor, Elseve, Clear, Vichy, Sebamed, Bioxcin, OGX gibi çok farklı seçenek var. Hangisinin gerçekten etkili olduğunu öğrenmek istiyorum.

👉 Siz yağlı saçlar için hangi şampuanı kullanıyorsunuz ve gerçekten faydasını gördünüz mü?

Ben uzun süredir Head & Shoulders Citrus Fresh kullanıyorum. Saçımı çok güzel arındırıyor, yağlı his hemen kayboluyor. Önceden her gün yıkamak zorundaydım, şimdi 2 günde bir rahatlıkla idare edebiliyorum. Ferah bir his bırakıyor ama saç uçlarını çok kurutmadığı için memnunum. Özellikle ince telli saçlarda tavsiye ederim.

Uzun süre market şampuanlarıyla idare ettim ama yağlanmayı çözemedim. Sonra Vichy Dercos Oil Control aldım. İlk başta pahalı geldi ama gerçekten fark ettim. Saç diplerim daha uzun süre temiz kaldı, 2 gün rahat dayanıyor. Saç derisini rahatlatıyor, kaşıntıyı da azalttı. Uzun vadede çözüm arıyorsan kesinlikle denemeye değer.

Benim favorim Sebamed Oily Hair Shampoo oldu. Saç derim hassas olduğu için her ürün olmuyor ama bu şampuanla yağlanma süresi uzadı ve saç derim rahatladı. Köpürmesi biraz az ama temizliği gayet iyi. Ayrıca saç uçlarını kurutmuyor, bu benim için büyük artı. Bence hassas saç derisine sahip olanlar kesinlikle denemeli.

Ben yıllardır Clear Men Oil Control kullanıyorum. Erkek şampuanı ama benim saçımda da işe yarıyor. Ferahlatıcı mentol etkisi var, saç diplerini çok güzel arındırıyor. Yaz aylarında özellikle çok iyi geliyor. Saçım daha hacimli ve temiz görünüyor. Bence fiyat–performans açısından çok başarılı bir ürün.

Benim çözümüm doğal içerikli bir ürün oldu: OGX Tea Tree Mint. İçinde çay ağacı ve nane var, saçımı hem ferahlatıyor hem de yağlanmayı ciddi şekilde azaltıyor. Ayrıca saçım çok daha parlak ve canlı görünüyor. Tek dezavantajı fiyatı biraz yüksek ama bence verdiğim paraya değdi.

Ben bir dönem Elseve Extraordinary Clay kullandım ve gerçekten faydasını gördüm. Özellikle kil içerikli formülü saç diplerini temizliyor ama uçları çok kurutmuyor. Saçımın yağlanma süresini bir gün uzattı diyebilirim. Uygun fiyatlı bir ürün arıyorsanız Elseve’nin bu serisini kesinlikle tavsiye ederim.

Geri
Üst Alt