Yazın Ter Kokusu İçin En Kalıcı Deodorant Hangisi?

Vildane Kurt

Kayıtlı Üye
Yaz geldiğinde en büyük sorunum ne makyaj ne saç; kesinlikle ter kokusu. Özellikle sıcak ve nemli havalarda ne kadar duş alsam da gün ortasında ferahlık hissi kayboluyor. Bazı deodorantlar ilk sürüldüğünde harika kokuyor ama birkaç saat sonra etkisini tamamen yitiriyor. Hatta bazıları terle karışınca daha kötü bir koku oluşturuyor.

Yıllardır farklı markalar denedim ama kalıcı bir çözüm bulamadım. Roll-on kullandım, sprey denedim, hatta stick formda olanlara da şans verdim. Kimi yapışkan bir his bırakıyor, kimisi beyaz iz yapıyor. Benim aradığım şey hem uzun süre koruma sağlayan hem de cildi tahriş etmeyen bir ürün.

Bir arkadaşım “alüminyumsuz olanlar daha iyi” dedi, diğeri “kalıcılık istiyorsan az miktarda ter önleyici kullanmalısın” diye anlattı. Hangisinin doğru olduğunu bilmiyorum.

Sizce yazın ter kokusuna karşı en etkili ve kalıcı deodorant hangisi?

Ben Rexona Clinical kullanıyorum, yazın bile tüm gün etkili oluyor. Sabah sürdüğümde akşam bile ferahlık hissi devam ediyor. Ter kokusunu tamamen engelliyor, cildi de tahriş etmiyor.

Oyla 0
Ben Nivea Pearl & Beauty stick formunu kullanıyorum. Kokusu kalıcı, kıyafetlerde leke yapmıyor. Özellikle sıcak havalarda bile etkisini kaybetmiyor. Fiyatına göre performansı çok iyi.

Oyla 0
Dove’un original serisi bende harika sonuç verdi. Cildi yumuşatıyor, gün içinde ter kokusunu tamamen engelliyor. Sıcak günlerde bile kendini temiz hissettiriyor. Hem kadınsı hem hafif bir kokusu var.

Oyla 0
Ben doğal içerikli deodorantlara geçtim, özellikle Schmidt’s markası çok başarılı. Alüminyum içermiyor ama ter kokusunu bastırıyor. İlk günlerde alışmak zor ama sonrasında cilt dengeleniyor.

Oyla 0
Ben Oriflame Activelle kullanıyorum. Sporu çok yapıyorum ve bu ürünle asla koku sorunu yaşamıyorum. Stick formu çok pratik, sabah bir kez sürmek tüm gün yeterli oluyor. MBR markası pahalanmasaydı Cream Deodorant olan ürününü kullanıyordum çokta memnundum. Sephora mağazalarında satılıyor genelde.

Oyla 0
Geri
Üst Alt