Yıpranmış Saçlar İçin Evde Bakım Yapmak Gerçekten Yeterli Oluyor Mu?

Fatma Öztürk

Kayıtlı Üye
Kuaföre gitmeden saçımı toparlamaya çalışıyorum ama bunun ne kadar gerçekçi olduğu konusunda kararsızım. Evde maske yapmak, yağ sürmek, şampuan değiştirmek kulağa yeterli geliyor ama uygulamada işler her zaman öyle olmuyor. Bazen saçım yumuşuyor, bazen de ne yaparsam yapayım aynı kuru ve mat görüntü geri geliyor.

Evde bakım yaparken en zorlandığım nokta, hangi adımın gerçekten işe yaradığını anlamak. Maske mi fark yaratıyor, yoksa şampuan mı? Ya da asıl mesele düzenli olmak mı? Bir gün bakım yapıp bırakınca hiçbir şey değişmiyor ama sürekli deneme-yanılma da insanı yoruyor. Bu yüzden “acaba evde bakım tek başına yeterli mi?” sorusu sürekli kafamda dönüyor.

Bir de beklenti meselesi var. Evde bakım yapınca kuaförden çıkmış gibi bir saç beklemek belki de gerçekçi değil ama en azından saçın daha sağlıklı görünmesini istiyorum. Kırıkların azalması, matlığın biraz olsun gitmesi bile benim için yeterli. Ama bunu gerçekten evde, doğru ürünlerle başarmak mümkün mü emin olamıyorum.

Evde bakım yapmaya devam etmek istiyorum ama sınırlarını da bilmek istiyorum. Ne beklemeliyim, ne beklememeliyim netleştirmek istiyorum.

Yıpranmış saçlar için evde bakım gerçekten yeterli oluyor mu, hangi ürünlerle daha iyi sonuç alınıyor?

Ben evde bakımla ciddi fark gördüm ama düzen şart. Şampuan olarak L’Oréal Paris Elseve Hydra Hyaluronic Nem Doldurucu Şampuan kullanıyorum. Haftada bir Elseve Hyaluron Nem Maskesi yapıyorum. Duş sonrası da Gliss Ultimate Repair Sıvı Saç Kremi sıkıyorum. Kuaför etkisi yok ama saçım daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Evde bakım yeterli ama yanlış ürünle hiç işe yaramıyor. Ben uzun süre sonuç alamadım çünkü saçımı ağırlaştıran maskeler kullanıyordum. Pantene Pro-V Onarıcı Bakım Maskesi saçımda gerçekten fark yarattı. Uçlara da Pantene Keratin Protect Yağ Krem kullanıyorum.

Oyla 0
Benim saçım çok yıpranmıştı. Sabit bir rutin oluşturdum:

Dove Intensive Repair Şampuan
• Haftada 2 kez Dove Intensive Repair Maske
• Duş sonrası uçlara OGX Argan Oil of Morocco Saç Yağı

Evde bakım mucize değil ama bu kombinasyonla saçım toparlandı.

Oyla 0
Hassas saç derim olduğu için evde bakımda Sebamed Şampuan tercih ediyorum. Maskede Watsons Shea Butter Saç Maskesi, uçlarda da Elidor Onarıcı Bakım Serumu kullanıyorum. Saçım ağırlaşmadan daha yumuşak oldu.

Oyla 0
Bence evde bakım yeterli ama sürekli ürün değiştirmemek lazım. Ben Gliss Ultimate Repair Şampuan, Gliss Keratin Oil Serum ve haftada bir Gliss Maske ile devam ediyorum. Saçım en çok düzenli rutine tepki verdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt