Yıpranmış Saçlar İçin Şampuan Seçimi Gerçekten Bu Kadar Önemli Mi?

Elif Yılmaz

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarım yıpranmış durumda ve neredeyse her yerde “doğru şampuan çok önemli” cümlesini görüyorum. Ama açıkçası kafam karışık. Çünkü bugüne kadar o kadar çok şampuan değiştirdim ki, hangisinin gerçekten fark yarattığını ayırt etmek zorlaştı. Maskeler, yağlar, serumlar derken şampuanın bu kadar belirleyici olup olmadığını sorgulamaya başladım.

Bazı şampuanlar ilk yıkamada saçımı yumuşacık yapıyor ama birkaç hafta sonra sanki saçım daha da kuruyor. Bazıları ise çok iyi temizliyor ama saçım mat ve sert kalıyor. “Onarıcı” yazanların hepsi gerçekten onarıyor mu, yoksa bu sadece pazarlama mı emin olamıyorum. Bir de çevremde “şampuan sadece temizler, bakım ürünleri asıl işi yapar” diyenler var. O zaman neden bu kadar çok farklı şampuan var diye düşünmeden edemiyorum.

Saçlarım boyalı ve uçları kırılmaya çok müsait. Yanlış bir şampuan kullanınca bu durumun daha da kötüleştiğini hissediyorum ama doğru şampuanın da mucize yaratmadığını biliyorum. Belki de mesele şampuanın tek başına değil, saç tipine uygun olmasıdır ama bunu bulmak gerçekten zor.

Şampuan seçimini bu kadar ciddiye almak gerekiyor mu, yoksa biz mi gereğinden fazla anlam yüklüyoruz bilmiyorum.

Yıpranmış saçlar için doğru şampuan seçimi gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa asıl önemli olan bakım ürünleri mi?

Ben şampuanın sandığımdan çok daha önemli olduğunu deneyerek öğrendim. Yanlış şampuan saçımı daha da kurutmuş. Daha nazik ve nem odaklı bir şampuana geçince maskelerin etkisi bile değişti. Yani şampuan saçın temelini oluşturuyor bence.

Oyla 0
Bence şampuan tek başına mucize değil ama yanlış seçilirse her şeyi bozabiliyor. Ben arındırıcı bir şampuanla saçımı yıprattığımı fark ettim. Bakım ürünleri ne kadar iyi olursa olsun, şampuan uyumlu değilse sonuç alınmıyor.

Oyla 0
Kuaförüm bana “şampuan temeldir” demişti. Doğru şampuan saç derisini ve saç telini dengeliyor, bakım ürünleri de bunun üstüne çalışıyor. Ben şampuanımı değiştirdikten sonra saçımın genel durumu gerçekten toparlandı.

Oyla 0
Benim deneyimimde şampuan kadar yıkama sıklığı da önemli. Çok iyi bir şampuanı bile her gün kullanınca saçım yıpranıyor. Doğru ürün + doğru kullanım birleşince fark ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Şampuan seçimini abartmamak lazım ama hafife de almamak gerekiyor. Yıpranmış saçlarda “her şampuan olur” yaklaşımı gerçekten işe yaramıyor. Deneme-yanılma maalesef kaçınılmaz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt