Yıpranmış ve Mat Saçlar İçin En Etkili Bakım Rutini Ne Olmalı?

Yağmur Ekinci

Kayıtlı Üye
Saçlarım artık sadece kuru değil, aynı zamanda mat ve bakımsız görünüyor. Her denememde “şunu yaptım, şu işe yaradı” diye okudukça kafam daha da karışıyor. Bir yandan saçımı parlatmak istiyorum, diğer yandan yıpranmasını durdurmak. Fark ettim ki sadece “tek bir ürün” değil, bir rutin şart. Ama rutinin adımları konusunda gerçekten kararsızım.

Banyodan sonra saçım kabarıyor, ertesi gün yine matlaşıyor. Maskeyi ne kadar kullanırsam kullanayım etkisi kısa sürüyor. Şampuanlar yetersiz kalıyor gibi hissediyorum. Bir de yağ konusu var; yağ sürünce saç kısa süre parlak ama ağır görünüyor. Doğru ürünleri doğru sırayla kullanmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Mesela önce şampuan mı, sonra maske mi, ne zaman yağ sürmeli vs. gerçekten kafam karışıyor.

Bu yüzden hem ürün tavsiyesi hem de adım adım rutin öğrenmek istiyorum: Yıpranmış ve mat saçlar nasıl toparlanır, hangi ürünler gerçekten fark yaratır?

Yıpranmış ve mat saçlar için etkili bir bakım rutini nasıl olmalı ve hangi ürünler işe yarıyor?

Ben saç bakım rutinimi tamamen değiştirdim ve gerçekten işe yaradı. Önce L’Oréal Paris Elseve Total Repair 5 Komple Onarıcı Şampuan ile nazikçe temizliyorum. Şampuandan sonra haftada 2 kere L’Oréal Paris Elseve Total Repair 5 Maske kullanıyorum. Bu kombinasyon saçımın yüzeyini güçlendiriyor. Duş sonrası saçımı hafif nemliyken Garnier Ultra Doux Argan ve Bezelye Yağı Saç Serumu ile uçlara bakım yapıyorum. Bu rutin saçımı ağırlaştırmadan mat görünümü belirgin azalttı.

Oyla 0
Ben mat saçların ana sebebinin nem eksikliği olduğunu öğrendim. İlk adımım daha nemlendirici bir şampuan oldu: Dove Nourishing Oil Care Besleyici Bakım Şampuanı benim saçımı daha yumuşak bıraktı. Banyodan sonra Elidor Doğanın Enerjisi Canlandırıcı Saç Kremi kullanıyorum, bu saçımı daha parlak ve canlı gösteriyor. Haftada bir Elidor Güçlü ve Parlak Saç Maskesi (varsa) ekliyorum. Bu üç adımla saçım artık daha canlı ve nemli duruyor.

Oyla 0
Benim saçlarım çok yıpranmıştı. Uzun denemelerden sonra net bir rutin yakaladım:
  1. Şampuan olarak Urban Care Biotin & Kafein Dökülme Karşıtı Şampuan ile temizlemek,
  2. Haftada 2 kez OVR Organics Keratin Bakım Maskesi (Türkiye’de satılan versiyon) uygulamak,
  3. Duş sonrası hafif nemliyken OGX Argan Oil of Morocco Saç Yağı ile uçlara bakım yapmak.
Bu kombinasyon saçımı parlak, canlı ve daha az kabarık hale getirdi.

Oyla 0
Ben mat saçlar için önce ısı kullanımını azalttım. Şampuan olarak Sebamed Saç Bakım Şampuanı kullanıyorum çünkü hassas saç derisini yormuyor, arındırmadan temizliyor. Banyodan sonra Watsons Own Organics Shea Butter Saç Kremi ile uçlara krem yapıyorum. Haftada 1 kez Watsons Shea Butter Saç Maskesi ekledim. Yanı sıra Herbal Essences Argan Yağı ile hafif parlaklık veriyorum. Bu rutin saçımda ciddi fark yarattı.

Oyla 0
Benim saçım hem çok mat hem çok kuru. Kaç ürün denediysem sonuç hemen gitmedi. Sonunda rutinimi şu şekilde sabitledim:

Pantene Pro-V Aqua Light Hafif Bakım Şampuanı — ağırlaştırmadan temizliyor,
• Duştan sonra Pantene Pro-V Onarıcı Bakım Kremi ile nemlendiriyorum,
• Haftada bir Pantene Onarıcı Saç Maskesi kullanıyorum,
• Kuruduktan sonra Gliss Keratin Oil Serum ile uçlara bakım yapıyorum.

Bu rutin saçımı ağırlaştırmadan parlak ve canlı tutuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt