Yüz Şekli Değişmeden Saçla Yüzü Daha Dengeli Göstermek Mümkün Mü?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Yüz şeklimle yıllardır barışık olmaya çalışıyorum ama bazı günler aynaya baktığımda her şeyin dengesiz göründüğünü hissediyorum. Alnım, yanaklarım ya da çenem… Hangisine bakarsam bakayım saçım sanki bu dengesizliği daha da ortaya çıkarıyormuş gibi geliyor. O yüzden bazen “keşke yüz şeklim biraz farklı olsaydı” diye düşündüğüm bile oluyor.

Ama sonra kendime şunu soruyorum: Gerçekten yüz şekli mi problem, yoksa saçımı yanlış mı kullanıyorum? Çünkü bazı günler saçımı farklı ayırdığımda ya da hafif dalgalı yaptığımda yüzüm daha dengeli görünüyor. Demek ki yüz değişmeden de bir şeyler yapılabiliyor ama bunun mantığını tam olarak çözemiyorum.

Kuaförler genelde “saçla her şey çözülebilir” diyor ama bu çok genel bir cümle. Ben daha somut şeyler bilmek istiyorum. Küçük dokunuşlarla, radikal değişiklik yapmadan yüzü daha dengeli göstermenin yolları gerçekten var mı merak ediyorum.

Yüz şeklini değiştirmeden, sadece saç kesimi ve kullanımıyla yüzü daha dengeli göstermek mümkün mü ve bunu sağlayan temel detaylar neler?

Kesinlikle mümkün. Ben bunu saç ayrımımı değiştirerek fark ettim. Ortadan ayırmak yerine yana ayırınca yüzüm daha dengeli duruyor. Hiç kesim değiştirmeden bile fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Dalga ve hareket yüzü çok yumuşatıyor. Saçı tamamen düz kullandığımda yüzüm daha sert görünüyordu. Hafif dalga ekleyince yüzüm daha orantılı durmaya başladı.

Oyla 0
Katların yeri çok önemli. Katlar yanlış yerdeyse yüzü daha dengesiz gösterebiliyor. Ben katların yüzü sarmasına dikkat ediyorum, bu çok işe yarıyor.

Oyla 0
Toplu saçlarda bile denge kurulabiliyor. Ben saçımı tamamen geriye çekmiyorum, önlerden birkaç tutam bırakıyorum. Yüzüm daha yumuşak görünüyor.

Oyla 0
Kuaförüm bana yüzü dengelemenin keskin hatları kırmakla ilgili olduğunu söyledi. Ayrım, kat ve hareketle bunu başardık. Yüzüm değişmedi ama algı ciddi şekilde değişti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt