Yüz Şekline Göre Saç Kestirdim Ama Beklediğim Gibi Olmadı

Birsen Sözlü

Kayıtlı Üye
Saçımı kestirmeden önce bu sefer her şeyi “doğru” yaptığımı düşünüyordum. Yüz şeklimi belirledim, ona uygun olduğu söylenen modelleri araştırdım, kuaföre de bunu özellikle anlattım. Mantıken sonuçtan memnun olmam gerekiyordu ama aynaya baktığımda beklediğim hissi alamadım. Saçım kötü değil ama bana göre de değil.

Sorun şu ki herkes “yüz şekline göre kestirmişsin, daha ne olsun” diyor ama içimdeki rahatsızlık geçmiyor. Belki model teoride doğru ama pratikte bana uymuyor. Saçımın dokusu, yoğunluğu ya da benim günlük kullanım alışkanlığım hesaba katılmamış gibi hissediyorum. Kuaförde fönlü hali güzel duruyordu ama eve gelince tablo değişti.

Bu noktada kafam iyice karıştı. Yüz şekline göre saç modeli seçmek gerçekten işe yarayan bir şey mi, yoksa tek başına yeterli olmayan bir kriter mi? Bir daha aynı hayal kırıklığını yaşamak istemiyorum ama nerede yanlış yaptığımı da anlamak istiyorum.

Yüz şekline göre saç kestirip yine de memnun kalmamak normal mi ve bu durumda sorun nerede aranmalı?

Bence bu çok normal çünkü yüz şekli tek başına yeterli değil. Ben de aynı hatayı yaptım. Saçın kalınlığı, dalgalı olup olmaması ve günlük kullanım tarzı en az yüz şekli kadar önemliymiş.

Oyla 0
Kuafördeki fönlü hal çok yanıltıcı olabiliyor. Ben artık kesimden sonra saçımı kendi halimde değerlendiriyorum. Eğer evde de iyi durmuyorsa o kesim bana uygun değildir diye düşünüyorum.

Oyla 0
Yüz şekline göre önerilen modeller genelde “ortalama” çözümler. Ama herkes ortalama değil. Ben bunu kabullenince kendime daha uygun kesimler bulmaya başladım.

Oyla 0
Bence burada beklenti de önemli. “Yüz şekline göre kestirirsem kesin mükemmel olur” düşüncesi hayal kırıklığına açık. Ben artık daha gerçekçi gidiyorum.

Oyla 0
Kuaförüm bana yüz şeklinin sadece bir rehber olduğunu söyledi. Asıl belirleyici olan saç tipi ve yaşam tarzıymış. Bu bakış açısıyla küçük bir düzeltme yaptık ve saçım çok daha bana ait hissettirdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt