Yüzü Aydınlık Gösteren Saç Renkleri Nelerdir? Kuaföre Gitmeden Önce Fikir Arıyorum

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Cilt tonum açık buğday ve genel olarak yüzümde solgun bir ifade var. Özellikle kış aylarında fotoğraflarda yorgun ve renksiz çıkıyorum. Bunu biraz değiştirmek, daha canlı ve enerjik görünmek için saç rengimi değiştirmeyi düşünüyorum ama hangi tonların gerçekten aydınlık bir etki verdiğini kestiremiyorum.

Kuaförüm küllü tonlar önerdi ama bazıları da “sıcak karamel, bej sarı gibi renkler yüzü daha parlak gösterir” diyor. Açıkçası küllü renklerin beni daha da solgun gösterme ihtimali beni düşündürüyor. Ama çok sıcak tonlar da yapay bir ışıltı yaratabilir mi, emin olamıyorum.

Daha önce benzer durumda olup da saç rengiyle yüz ifadesini olumlu yönde değiştiren var mı?
Cildi canlı gösteren ama doğal kalan tonlar nelerdir?

Kuaföre gitmeden önce sizden fikir almak istedim çünkü gerçek tecrübeler her zaman daha yol gösterici oluyor. Renk seçimi sadece görüntü değil, ruh halimi de etkiliyor ve pişman olmak istemem.

Benim de yüzüm oldukça solgun ve özellikle kış aylarında bu durum daha da belirginleşiyor. Kuaförüm sıcak alt tonlu bir karamel rengi önerdi ve gerçekten fark etti! Özellikle altın ışıltılı kahve tonları yüzümü olduğundan daha canlı gösterdi. İnsanlar “sen kilo mu verdin?” bile dedi çünkü yüzüm daha belirgin görünmeye başladı. Güneşte hafif parlayan tonlar cildi olduğundan daha sağlıklı gösteriyor, bunu fark ettim.

Küllü renklerden uzak durdum çünkü gerçekten beni daha mat ve hastaymışım gibi gösteriyordu. Denemek isteyenlere karamel, bal köpüğü ya da açık kestane gibi sıcak tonları öneririm. Hem doğal hem canlı duruyor. Özellikle buğday tenlilerde fark çok net ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Ben ilk başta küllü tonlara yöneldim çünkü çok trenddi ama sonra fark ettim ki yüzüm daha sönük görünmeye başladı. Sonrasında kuaförümle birlikte daha sıcak bir ton olan bej sarıya geçtik. O kadar doğal ve aydınlık durdu ki, cilt tonumla çok güzel bütünleşti.

Yüzümdeki ifadeye canlılık geldi, özellikle göz altlarım daha açık görünmeye başladı. Açıkçası saç renginin cilt tonuyla uyumlu olması, fondöten seçiminden bile daha etkili. Ben bu değişiklikten çok memnun kaldım. Soğuk tonlar herkese gitmiyor, sıcak ve yumuşak tonları olan renkler yüzü gerçekten canlandırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt