Yüzümde Renk Eşitsizliği Var, Doktor Tedavi Eder mi?

Sibel Arıkan

Kayıtlı Üye
Bir süredir aynaya baktığımda yüzümde ton farkları dikkatimi çekiyor. Özellikle alın kısmım daha koyu, yanaklarım açık. Fondöten bile eşitlemiyor. Güneşten olabilir diye düşündüm, koruyucu kullanmaya başladım ama geçmedi. Ne makyaj ne kremler işe yaradı. Cildim soluk ve dengesiz görünüyor, bu da özgüvenimi etkiliyor.

Artık bu işi evde çözmek yerine uzmanına sormaya karar verdim. “Yüzde renk eşitsizliği için doktor tedavi eder mi?” diye araştırınca bu konuyla dermatoloji (cildiye) bölümünün ilgilendiğini öğrendim. Randevumu aldım, doktor detaylı inceledi. Cilt tipim karma olduğu için bazı bölgelerde pigment artışı, bazılarında da nem kaybı oluşmuş. Bana renk tonu dengeleyen serum, nemlendirici ve mutlaka sabah güneş kremi önerdi. Ayrıca “gece uyku düzeni bile cilt tonunu etkiler” dedi.

Üç hafta boyunca düzenli kullandım. Şimdi cildim daha aydınlık, ton farkı azaldı. Doktorun dediği gibi sabırla ilerleyince sonuç gerçekten değişiyor. Artık makyaj yapmadan da dışarı çıkabiliyorum.

Peki sizde de renk eşitsizliği problemi oldu mu? Doktor tedavisiyle mi, yoksa kozmetik ürünlerle mi fark ettiniz?

Geçen yaz güneşten sonra yüzümde ton farkı oluşmuştu. Cildiyeye gittim, leke açıcı krem ve serum verdi. Düzenli kullanınca renk farkı ciddi şekilde azaldı. Cilt tipine göre tedavi değişiyor, bu yüzden doktora görünmek çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Renk eşitsizliği bende uyku bozukluğu yüzünden olmuştu. Dermatolog “yorgunluk cilt tonunu matlaştırır” dedi. Vitamin takviyesiyle toparlandım. Artık uyku düzenimi koruyorum, yüzüm daha parlak ve canlı. Küçük alışkanlıklar bile etkili oluyor.

Oyla 0
Ton farkı beni de çok rahatsız ediyordu. Özellikle alın ve çene kısmım daha koyuydu. Doktor nemlendiriciyle birlikte A vitamini içeren krem verdi. Düzenli kullanımda cilt yavaş yavaş eşitlendi. Sabır isteyen bir süreç ama sonuç güzel.

Oyla 0
Ofiste sürekli bilgisayar ekranı karşısında oturuyorum, yüzümün bir tarafı hep güneşe bakıyor. Dermatolog bu yüzden ton farkı oluştuğunu söyledi. Şimdi perdeyi kapatıp güneş kremi sürüyorum. Basit önlemler bile renk farkını azaltabiliyor.

Oyla 0
Renk dengesizliği için önce kozmetik ürün denemiştim, işe yaramadı. Sonra dermatolojiye gittim, cildimin nem bariyeri bozulmuş dedi. Nemlendiriciyle beraber serum tedavisi verdi. Bir ayda cilt tonu gözle görülür şekilde düzeldi. Artık çok daha dengeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt