Ümran Erdal
Kayıtlı Üye
Kardeşimle aynı dönemde Zoretanin tedavisine başladık. Bende sadece kuruluk ve hafif incelme oldu ama onda dökülme çok daha fazla. Her duşta eline gelen saç miktarını görünce gerçekten endişelendi. Doktoru bunun ilacın etkisiyle erkeklerde daha belirgin olabileceğini söylemiş ama nedenini tam açıklamamış.
Ben de merak ettim, acaba bu sadece genetik yatkınlıkla mı ilgili yoksa ilacın erkek hormonları üzerindeki etkisiyle mi bağlantılı? Çünkü Zoretanin vücuttaki yağ bezlerini baskılıyor, bu da erkeklerde DHT hormonuyla etkileşime girebilir diyorlar.
Gerçekten erkeklerde dökülme oranı daha mı yüksek?
Bu süreçte saç dökülmesini azaltmak için erkek kullanıcılar hangi önlemleri aldı, işe yarayan bir yöntem var mı?
Ben de merak ettim, acaba bu sadece genetik yatkınlıkla mı ilgili yoksa ilacın erkek hormonları üzerindeki etkisiyle mi bağlantılı? Çünkü Zoretanin vücuttaki yağ bezlerini baskılıyor, bu da erkeklerde DHT hormonuyla etkileşime girebilir diyorlar.
Gerçekten erkeklerde dökülme oranı daha mı yüksek?
Bu süreçte saç dökülmesini azaltmak için erkek kullanıcılar hangi önlemleri aldı, işe yarayan bir yöntem var mı?