Zoretanin Kullanırken Güneş Kremi Kullanmak Zorunlu mu?

Esma Günaydın

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinde ikinci aydayım ve cildim artık neredeyse tamamen kuru. Fakat son günlerde yüzümde hafif kızarıklıklar oluşmaya başladı. Doktorum “güneş kremi mutlaka kullanmalısın” demişti ama ben kış mevsiminde olduğumuz için pek önemsememiştim. Şimdi fark ediyorum ki dışarı kısa süreli bile çıksam cildim hemen hassaslaşıyor, yanma hissi oluyor.

Bazı arkadaşlarım Zoretanin kullanırken güneş kremi kullanmadığını söylüyor ama onların cilt tonu daha koyu. Ben açık tenliyim ve güneşte kolay kızarıyorum. Bu durumda her gün sürmek gerçekten zorunlu mu, yoksa sadece yaz aylarında mı gerekli?

Ayrıca hangi tür güneş kremi uygun olur emin değilim. Bazıları yağlı his bırakıyor, bazıları cildimi daha da kurutuyor.

Zoretanin sürecinde doğru güneş korumasını sağlamak için neye dikkat etmem gerekiyor? Günlük kullanımda ciltte tahriş yaratmadan koruma sağlayan ürün öneriniz var mı?

Çözüm
Zoretanin kullananlar için güneş kremi kesinlikle zorunlu. İlacın cildi incelttiği için, bulutlu havalarda bile güneş lekesi riski yüksek oluyor. Ben her sabah SPF 50 su bazlı krem sürüyorum, dışarı çıkmasam bile. Akşamları da nazikçe temizliyorum. Bu sayede kızarıklıklar azaldı ve cilt tonu eşitlendi. Cilt iyileşme sürecinde korunmayı ihmal etmemek çok önemli.
Zoretanin cildi çok inceltiyor, o yüzden güneş kremi gerçekten zorunlu. Ben su bazlı olanları tercih ettim, ciltte ağırlık yapmıyor.

Oyla 0
Ben de kışın önemsememiştim ama yanaklarımda lekelenme başladı. Doktorum güneşin ışınları bulutluyken bile etkili olduğunu söyledi.

Oyla 0
Zoretanin kullananlar için güneş kremi kesinlikle zorunlu. İlacın cildi incelttiği için, bulutlu havalarda bile güneş lekesi riski yüksek oluyor. Ben her sabah SPF 50 su bazlı krem sürüyorum, dışarı çıkmasam bile. Akşamları da nazikçe temizliyorum. Bu sayede kızarıklıklar azaldı ve cilt tonu eşitlendi. Cilt iyileşme sürecinde korunmayı ihmal etmemek çok önemli.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt