Zoretanin Kullanırken Makyaj Yapmak Zararlı mı?

Türkan Balcı

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinde üçüncü aydayım. Cildimdeki sivilceler azaldı ama kuruluk ve hassasiyet belirgin hale geldi. Yine de arada makyaj yapmak istiyorum çünkü yüzüm çok solgun görünüyor. Fakat her seferinde “acaba zarar veriyor muyum?” diye endişeleniyorum. Özellikle fondöten sürdüğümde cildim gün sonunda daha kuru ve gergin hissediliyor.

Bazı kaynaklarda “hiç makyaj yapma” deniyor, bazıları ise doğru ürünlerle sorun olmadığını söylüyor. Ama hangi ürünler doğru, onu çözemedim. Şu anda nemlendirici bazlı bir fondöten kullanıyorum ama yine de günün sonunda cildim pul pul oluyor. İlacın cildi incelttiğini bildiğim için, her fırça darbesi bile cildime fazla geliyor gibi.

Gerçekten merak ettiğim şu: Zoretanin tedavisi sırasında makyaj yapmak cilde zarar verir mi? Eğer yapılıyorsa hangi tür ürünler güvenli olur?

Çözüm
Makyaj tamamen yasak değil ama doğru ürünlerle sınırlı olmalı. Ben hipoalerjenik, su bazlı bir BB krem ve mineral pudra kullanıyorum. Dermatoloğum da onayladı. Her makyaj sonrası çift aşamalı nazik temizlik yapıyorum: önce misel su, sonra sülfatsız temizleyici. Böylece cilt yorulmadan temizleniyor. Zoretanin sürecinde makyaj mümkün ama az, sade ve hijyenik olmalı.
Ben de senin gibi endişeliydim. Dermatoloğum makyaj yapılabileceğini ama yağsız, non-komedojenik ürünlerle sınırlı kalmam gerektiğini söyledi. O şekilde sorun yaşamadım.

Oyla 0
Kardeşim tedavi boyunca BB krem kullandı, normal fondöten değil. Hem nem veriyor hem cildi boğmuyor. Bence hafif ürünlerle olur.

Oyla 0
Zoretanin cildi çok inceltiyor, o yüzden makyaj yaparken hijyene dikkat etmek gerekiyor. Fırçaları sık yıka, aksi halde cilt tahriş olabiliyor.

Oyla 0
Makyaj tamamen yasak değil ama doğru ürünlerle sınırlı olmalı. Ben hipoalerjenik, su bazlı bir BB krem ve mineral pudra kullanıyorum. Dermatoloğum da onayladı. Her makyaj sonrası çift aşamalı nazik temizlik yapıyorum: önce misel su, sonra sülfatsız temizleyici. Böylece cilt yorulmadan temizleniyor. Zoretanin sürecinde makyaj mümkün ama az, sade ve hijyenik olmalı.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt