Zoretanin Saç Tellerini İnceltiyor mu, Kalıcı mı?

Yaren Polat

Kayıtlı Üye
Zoretanin kullanmaya başladığımdan beri cildim değişti, dudaklarım kurudu ama en çok şaşırdığım şey saçlarımın dokusu oldu. Artık daha ince, daha kırılgan hissediyorum. Fön çektiğimde bile eskisi kadar hacimli durmuyor. Önce mevsim geçişi sandım ama araştırınca bunun ilacın yağ üretimini azaltmasından kaynaklanabileceğini öğrendim.

Bazı kullanıcılar “tedavi bitince saç eski haline dönüyor” diyor, bazılarıysa “ince kalan teller bir daha toparlanmıyor” diyor. Bu kadar zıt deneyimler duymak insanı kararsız bırakıyor.

Benim en büyük endişem, bu değişimin kalıcı olup olmadığı. Çünkü Zoretanin ciltte mucizeler yaratıyor ama saçın doğal dengesini bozduğu da bir gerçek.

Gerçekten saç tellerinin incelmesi geçici bir yan etki mi, yoksa kalıcı yapısal bir değişim mi yaratıyor?

Çözüm
Saç tellerinin incelmesi genelde geçici. Zoretanin saç kökünü küçültmüyor, sadece geçici kuruluk yaratıyor. Tedavi sonrası 2–3 ayda normale dönüyor. Yalnız aşırı ısıdan uzak durmak gerekiyor, çünkü o dönem saç daha hassas.
Zoretanin kullanırken saçın incelmesi çok normal. İlacın yağ dengesini azaltması saç telinin koruyucu tabakasını zayıflatıyor. Ben tedavi bitiminden 3 ay sonra saç kalınlığımın yavaş yavaş toparlandığını fark ettim. Sabırlı ol, genelde kalıcı olmuyor.

Bende de aynı durum olmuştu, saçım neredeyse yarı hacme düşmüştü. Doktorum biotin desteği verdi, işe yaradı. Tedavi bitince saçlar eski gücüne kavuştu. Süreçte doğal yağlarla desteklemek çok önemli, özellikle hindistancevizi yağı fark ettiriyor.

Saç tellerinin incelmesi genelde geçici. Zoretanin saç kökünü küçültmüyor, sadece geçici kuruluk yaratıyor. Tedavi sonrası 2–3 ayda normale dönüyor. Yalnız aşırı ısıdan uzak durmak gerekiyor, çünkü o dönem saç daha hassas.

Çözüm
Benim saç yapım da değişmişti ama kalıcı olmadı. Tedavi bitince protein maskesi ve keratin içerikli şampuanlar kullandım. Saçın dokusu yeniden dolgunlaştı. En önemlisi nem dengesini korumak, çünkü Zoretanin o dengeyi çok zorluyor.

İncelme bende de olmuştu, özellikle uçlarda fark ediliyordu. Doktorum “bu tamamen geçici, panik yapma” demişti. Gerçekten de bitiminden birkaç ay sonra saçım eski hacmine döndü. Sadece süreçte sabırlı olmak gerekiyor.

Geri
Üst Alt