Zoretanin Sürecinde Saç Masajı Gerçekten Faydalı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisinde saç dökülmesi yaşadıkça kendimi çaresiz hissetmeye başladım. Bir süre sonra internette “saç derisine düzenli masaj yapın, kan dolaşımını artırır” tavsiyesini o kadar sık gördüm ki denemeye karar verdim. İlk denemede gerçekten rahatlama hissettim — ama aklımda hep şu soru vardı: Zoretanin kullanan biri için bu masaj gerçekten işe yarar mı, yoksa deriyi daha da hassaslaştırır mı?

Bazı kullanıcılar bu yöntemin saç köklerini uyardığını söylüyor, bazılarıysa “saç derisi zaten zayıf, fazla temas zararlı” diyor. Ben E vitamini ve badem yağıyla çok nazik uyguluyorum ama emin olamıyorum.

Belki yanlış uyguluyorum, belki de sadece sabırla devam etmek gerekiyor. Sizce bu süreçte saç derisine masaj yapmak gerçekten fayda sağlar mı, yoksa beklemek mi daha doğru?

Çözüm
Masaj kan dolaşımını destekliyor ama süre çok önemli. 10 dakikayı geçmemeli. Ben “jojoba yağı + E vitamini” karışımıyla haftada bir uyguluyorum. İlk ay fark etmedim ama 2. ayda dökülme azaldı.
Masaj kesinlikle faydalı, ama nazik olmak şart. Ben parmak uçlarımla, dairesel hareketlerle günde 5 dakika yapıyorum. Saç derisi daha rahat hissediliyor. Kan dolaşımı arttığı için dökülme azaldı. Ama bastırmak ya da tırnakla temas etmek tahriş edebilir.

Ben haftada iki defa hindistancevizi yağıyla masaj yapıyorum. Yağı hafif ısıtıp uyguluyorum, sonra havluya sarıyorum. Zoretanin sürecinde kuruluk azaldı, saçım daha canlı hissettiriyor. Dikkat edilmesi gereken tek şey: masaj sonrası iyi durulamak.

Masaj kan dolaşımını destekliyor ama süre çok önemli. 10 dakikayı geçmemeli. Ben “jojoba yağı + E vitamini” karışımıyla haftada bir uyguluyorum. İlk ay fark etmedim ama 2. ayda dökülme azaldı.

Çözüm
Zoretanin saç derisini hassaslaştırdığı için herkesin masaj şiddeti aynı olmamalı. Ben yağsız yapıyorum, sadece kuru parmakla 2–3 dakika. Saç derisindeki o gerginlik hissini hemen alıyor. Düzenli yapılınca gerçekten işe yarıyor.

Masajla birlikte beslenmeye dikkat etmek etkisini artırıyor. Ben biotin ve çinko takviyesiyle birlikte haftada bir masaj yapıyorum. 3. ayda saç köklerimde yeni çıkan bebek saçları fark ettim. Sabırla devam etmek gerekiyor.

Geri
Üst Alt