Zoretanin Sürecinde Hangi Şampuan ve Yağlar Kullanılmalı?

Jülide Korkut

Kayıtlı Üye
Zoretanin’e başladıktan sonra saçım bambaşka biri oldu desem abartı olmaz. Eskiden yağlanmaya meyilli olan saçlarım şimdi kuruyup sertleşti. Üstelik hangi şampuanı denesem ya fazla ağır geliyor ya da yeterince nem vermiyor. Bir de saç diplerimde hafif gerginlik hissi başladı, sanki derim bile kurumuş gibi.

Bu süreçte her ürünün uygun olmadığını biliyorum, çünkü cilt gibi saç derisi de ilaca çok hassas hale geliyor. Bazı arkadaşlarım “bebek şampuanı kullan” dedi ama saçım hiç açılmadı. Diğerleri “bitkisel yağlarla destekle” dedi, ama yanlış yağ seçimi gözenek tıkayabiliyor. Gerçekten kafa karıştırıcı bir dönem.

Sizce Zoretanin sürecinde en uygun şampuan türü ve yağ karışımları neler olmalı?

Saç derisini yatıştırırken nem dengesini bozmayan ürün önerileriniz varsa çok işime yarar.

Çözüm
Sülfat ve parfüm içermeyen ürünlere yönelmek en doğrusu. “Avene Gentle Shampoo” bende çok iyi sonuç verdi. Ayrıca E vitamini ampulünü birkaç damla badem yağıyla karıştırıp uçlara sürüyorum. Saçım artık mat değil, daha sağlıklı.
Ben doktorumun önerisiyle sülfatsız şampuan kullanmaya başladım. Özellikle “La Roche-Posay Kerium” çok nazik, saç derisini kurutmuyor. Haftada bir defa da argan yağı maskesi yapıyorum. Bu kombinasyonla hem dökülme azaldı hem saç yumuşadı.

Zoretanin döneminde şampuan seçimi gerçekten çok önemli. Ben “Ducray Extra-Doux” kullanıyorum, pH dengesi mükemmel. Yağ olarak da hindistancevizi yağı değil, jojoba yağı tercih ediyorum çünkü gözenekleri tıkamıyor. Düzenli kullanımda fark hissediliyor.

Sülfat ve parfüm içermeyen ürünlere yönelmek en doğrusu. “Avene Gentle Shampoo” bende çok iyi sonuç verdi. Ayrıca E vitamini ampulünü birkaç damla badem yağıyla karıştırıp uçlara sürüyorum. Saçım artık mat değil, daha sağlıklı.

Çözüm
Ben doğal içerikli şampuanlarla birlikte buharda ısıtılmış zeytinyağı kullanıyorum. Sadece uçlara uyguluyorum, saçın yumuşaklığını geri getiriyor. Zoretanin sürecinde kimyasal içeriklerden ne kadar uzak kalırsan o kadar iyi.

Benim kurtarıcım panthenol içeren şampuanlar oldu. Cildin kurumasıyla birlikte saç derisi de etkileniyor, panthenol o gerginliği alıyor. Haftada bir de saç serumu kullanıyorum, hem nem dengesini koruyor hem dökülmeyi azaltıyor.

Geri
Üst Alt