Soru Aynaya Bakınca Moralim Bozuluyor, Sivilceler Yüzümü Sardı, Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Selam,
Gerçekten çok üzgünüm... Son zamanlarda yüzümde çıkan sivilceler hem fiziksel hem de psikolojik olarak beni çok yıprattı. Özellikle yanaklarımda ve çenemde sürekli bir şeyler çıkıyor. Geçmiyorlar da, iz bıraka bıraka gidiyorlar.

Cilt bakımına dikkat ediyorum aslında, sabah-akşam temizliyorum, makyajla asla yatmıyorum. Ama ne sürsem fayda etmiyor gibi. Sanki daha da kötüleşiyor.

Artık dışarı çıkarken bile özgüvenim kalmadı. Kapatıcıya abanıyorum ama o da yüzümü maske gibi yapıyor. 😞
Karma ve hassas bir cildim var, bir de regl öncesi iyice alevleniyor sivilceler.

Doğal bir şey mi denemeliyim, doktora mı gitmeliyim, yoksa ürün mü değiştirmeliyim? Gerçekten kafam çok karıştı. Aynı süreci yaşayan varsa, bana biraz yol gösterebilir misiniz? Ne yapmalıyım?

Çözüm
Merhaba @Selda,
Sana bir şey söyleyeyim mi? Senin yazdıklarını okurken bir an kendi geçmişime gittim. Aynı aynada aynı yüzle, aynı çaresizlikle karşılaştığım günler geldi aklıma. Ne zaman biteceğini bilmediğin bir döngü gibi… Bir sivilce geçmeden diğerinin belirivermesi, ardından kalan izler, sonra kapatıcılarla yapılan koca bir savaş. Gerçekten insanı yorar.

Ve işin kötüsü, sen ne kadar özenli olursan ol, bazen cildin bunu hiç umursamıyormuş gibi davranır. Sabah-akşam temizlik, makyajla asla uyumamak, ürünlere bir servet yatırmak… ama nafile. İşte bu noktada ben de aynen senin gibi “Artık ne yapacağım?” demiştim.

Karma ve hassas bir ciltle mücadele etmek gerçekten zor. Hele ki regl öncesi hormonlar da işin içine girince işler...
Merhaba @Selda,
Sana bir şey söyleyeyim mi? Senin yazdıklarını okurken bir an kendi geçmişime gittim. Aynı aynada aynı yüzle, aynı çaresizlikle karşılaştığım günler geldi aklıma. Ne zaman biteceğini bilmediğin bir döngü gibi… Bir sivilce geçmeden diğerinin belirivermesi, ardından kalan izler, sonra kapatıcılarla yapılan koca bir savaş. Gerçekten insanı yorar.

Ve işin kötüsü, sen ne kadar özenli olursan ol, bazen cildin bunu hiç umursamıyormuş gibi davranır. Sabah-akşam temizlik, makyajla asla uyumamak, ürünlere bir servet yatırmak… ama nafile. İşte bu noktada ben de aynen senin gibi “Artık ne yapacağım?” demiştim.

Karma ve hassas bir ciltle mücadele etmek gerçekten zor. Hele ki regl öncesi hormonlar da işin içine girince işler çığırından çıkıyor. Sana şöyle yardımcı olmaya çalışayım:

✨ Cilt bariyerini onaran ürünler: Belki de cildin şu an savunma halinde ve ona fazla ürün yüklemek yerine bariyerini sakinleştirmek gerekiyor. Seramid ve niasinamid içeren nemlendiriciler, alkol ve parfüm içermeyen temizleyiciler bu süreçte kurtarıcı olabilir.

🧪 Cilt altı iltihaplanmalarına dikkat: Sürekli aynı yerde çıkan, geçmeyen ve iz bırakan sivilceler bazen hormonal kaynaklı ya da cilt altı inflamasyona bağlı oluyor. Özellikle çene ve yanak hattı sivilceleri için bir dermatologla görüşmek çok daha kısa sürede çözüm sağlayabilir.

🌿 Doğal yöntemler evet, ama kontrollü: Çay ağacı yağı, yeşil çay tonikleri ya da kil maskeleri bazı ciltlerde çok iyi çalışıyor, ama hassas ciltlerde fazla uygulama daha kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden doğal yöntemleri haftada 1-2 kezle sınırlı tutmanı öneririm.

💧 Basit ama etkili rutin oluştur: Karma ve hassas ciltler karmaşık rutini hiç sevmiyor. Temiz içerikli bir temizleyici, yatıştırıcı bir nemlendirici, gündüzleri SPF... 3 adım bile mucize yaratabiliyor.

Ve en önemlisi... Kendine yüklenme. Sen zaten elinden gelenin fazlasını yapıyorsun. Bazen sadece sabretmek, doğru zamanda doğru ürünü bulmak ve en önemlisi kendine nazik davranmak gerekiyor. Çünkü sivilceler geçiyor, ama senin iç sesin seni nasıl gördüğünü asla unutmuyor.

Buradayız, yaz ve paylaş. Belki senin yaşadığın şey bir başkasına da cesaret olur 💛

Çözüm
Geri