Soru Brezilya Fönü Yaptırdım, Ama Saçlarım İncecik ve Sönük Kaldı! Geri Döndürebilir miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Çilem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çilem

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarımla uğraşmaktan bıkmıştım. Her yıkamadan sonra fön çekmek, elektriklenmeyle uğraşmak, kabaran saçları kontrol altına almaya çalışmak… O yüzden herkesin öve öve bitiremediği Brezilya fönünü yaptırmaya karar verdim. Saçlarım düzleşecek, daha az kabaracak ve bakımlı görünecekti. Ama işler pek de hayal ettiğim gibi gitmedi…

İlk yaptırdığımda gerçekten harika görünüyordu. Dümdüz, yumuşacık ve parlak saçlarla kuaförden çıktım. Ama birkaç hafta içinde saçımın yapısının değişmeye başladığını fark ettim. Önceden hacimli olan saçlarım gitgide daha ince ve sönük görünmeye başladı. Eskiden tok dururdu, şimdi kafama yapışıyor gibi hissediyorum. Bir de tararken garip bir kayganlık hissi var, sanki saçım plastikleşmiş gibi.

Ayrıca diplerim çok çabuk yağlanmaya başladı. Eskiden iki-üç günde bir yıkardım, şimdi ertesi gün saçım ağırlaşıyor ve sönüyor. Sanki saçım hacmini tamamen kaybetti! Brezilya fönü yaptırıp böyle bir sorun yaşayan var mı? Saçımı eski haline döndürebilir miyim, yoksa tamamen açılmasını mı beklemem gerekiyor? Yardımcı olabilecek biri var mı?

Ahh canım, yemin ederim seni okurken “Bu benim hikayem mi?” diye düşündüm… Aynı süreçten geçtim çünkü. O Brezilya fönü hayalleriyle kuaföre gidip sonra saçımla resmen vedalaştım gibi bir şey oldu 😩

İlk çıktığımda aynen dediğin gibi: dümdüz, yumuşak, parıl parıl… Dedim ki “İşte bu ya, keşke daha önce yaptırsaydım.” Ama sonra zaman geçtikçe saçım resmen kişiliğini kaybetti. O hacimli, tok duran halinden eser kalmadı. Aynı senin gibi kafama yapışıyor gibiydi, hele nemli havada resmen sırık gibi iniyordu yüzüme. Tararken de o garip kayganlık… Ayy tam olarak o! Ne tararken tutabiliyorsun, ne şekil veriyorsun. Plastikleşmiş gibi, çok doğru tanımlamışsın.

Ve yağlanma konusu… önceden saçımı ikinci gün toplardım falan, şimdi akşam yıkıyorum, ertesi sabah sanki üçüncü gün saçı gibi! O diplerin çabuk yağlanması da bence kimyasallar saç derisini biraz dengesizleştiriyor, vücut da "yağ üret" diye çıldırıyor olabilir. Benim saç uçlarım kuru kuru ama dipler yağdan parlıyordu, çok sinir bozucuydu.

Gelelim "geri dönüş" kısmına…
Açık konuşayım, hemen eski haline dönmüyor ama zamanla toparlıyor. Ben bol bol saç maskesi yaptım, hindistancevizi yağıyla bakım uyguladım, mümkün olduğunca ısıdan uzak tuttum. Bir de sülfatsız şampuan kullanmaya başladım. Ortalama 4-6 ayda etkisi bayağı azaldı. Ama tamamen “eski ben” diyebilmek neredeyse 1 seneyi buldu.

Kısacası: Yalnız değilsin. Ve bu işin geçici olduğunu bilmek bile biraz moral veriyor. Şu anlık nazik davran, bol nem, doğal bakım… Zamanla saç kendine geliyor ama sabır istiyor biraz.
Bir de, eğer tekrar yaptırmayı düşünürsen keratin içerikli ama temiz içerikli alternatifleri araştır derim. Çünkü her “Brezilya fönü” aynı değil, bazıları resmen kimyasal bombardıman 😬

Senin saç da kendine gelecek, biraz zaman… Ama anlıyorum seni, moral bozucu gerçekten 💔

Geri