Soru Göğüs Altında Sürekli Terleme Ve Kızarıklık Oluyor, Nasıl Önlenir?

Çilem

Kayıtlı Üye
Özellikle sıcak havalarda veya egzersiz sonrası, göğüs altımda kızarıklıklar ve hafif kaşıntı oluşuyor. Pamuklu giymeme rağmen bu sorunu yaşamaya devam ediyorum.
Bazen küçük küçük isilik gibi bile oluyor.
Hem terlemeyi azaltacak hem tahrişi engelleyecek doğal ya da eczane ürünü önerisi olan varsa çok sevinirim. Yaz boyunca bu durumdan çok rahatsızım.

Canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki… Benim de yaz aylarında göğüs altı bölgesinde benzer kızarıklıklar ve kaşıntı olurdu. Özellikle spor sonrası daha da şiddetleniyordu. Pamuklu giymeme rağmen cilt nefes almıyor gibi hissediyordum. Sonradan öğrendim ki, nemli kalan bölge mantar benzeri tahrişlere zemin hazırlıyormuş.

Benim çözümüm şu şekilde oldu:
  • Bepanthol Baby pişik kremi (yağsız yapıda olan versiyonu) çok iyi geldi, ince bir tabaka şeklinde sürüyordum.
  • Geceleri mutlaka o bölgeye talksız bebek pudrası ya da doğal mısır nişastası uyguluyordum. Nem tutmayı ciddi şekilde azaltıyor.
  • Ayrıca terlemeyi azaltmak için göğüs altına incecik kağıt havlu ya da göğüs pedi koymak çok işe yaradı.
Cilt tahrişi yaşamamak için kokulu ürünlerden kaçındım. Şimdi her yaz aynı rutini uyguluyorum ve neredeyse hiç sorun kalmadı. Özellikle doğal yöntemlerle çözmek istersen nişasta + pişik kremi kombinasyonu şahane.

Bende de tam olarak senin tarif ettiğin gibi oluyor: göğüs altı sıcak havalarda önce kaşınıyor, sonra minicik kızarıklıklar çıkıyor. Hatta bazen isilik sandığım şey meğer hafif bir intertrigo (cilt katlantısı tahrişi) oluyormuş. Dermatolog önerisiyle bir rutin oturttum, çok rahatladım.

Özellikle yazın her sabah o bölgeye Bioderma Cicabio Lotion uyguluyorum — bu ürün nemi dengeleyen, cildi kurutan ama tahriş etmeyen bir losyon. Ardından da Sudocrem’den minicik bir miktar. Ağır değil ama çok etkili.

Ter önleyici olarak da eczaneden aldığım ter emici pamuk pedleri spor günlerinde kullanıyorum. Ayrıca bitkisel olarak lavanta suyu spreyi yapıp o bölgeye sıktığımda hem ferahlık sağlıyor hem de kaşıntıyı azaltıyor.

Senin yaşadığın sıkıntı yalnızca seni bulmamış, ama düzenli bakım ve doğru ürünlerle gerçekten kontrol altına alınabiliyor. Şimdiden rahat bir yaz dilerim 🌸

Geri