Karın Germe Ameliyatımın 6. Ayı: Yara İzi ve Sonuçlar Hakkında

Gülnur

Kayıtlı Üye
Selamlar! İkiz gebelik sonrası karnımda ciddi bir sarkma ve çatlak oluşmuştu. Ne spor ne de diyet fayda etti. En sonunda 6 ay önce abdominoplasti (karın germe) ameliyatı oldum. İlk günler oldukça zordu, yürümek bile sancılıydı. Doktorum korseyi 1,5 ay boyunca sürekli takmamı söyledi.

İlk 3 ay boyunca karın altı bölgemde gerginlik ve uyuşukluk hissi vardı. Yavaş yavaş vücut adapte oldu. Yara izim ilk başta kırmızıydı ama şu an daha silik hale geldi. Özellikle silikon içerikli yara kremleri ve leke giderici destekler çok işe yaradı.

Sonuç? Düz ve toparlanmış bir karın bölgesi, sanki hiç doğum yapmamış gibiyim. Bazen spor salonuna gittiğimde eğitmenler bile “karın estetiği mi yoksa spor mu?” diye soruyor. Sadece merak ediyorum: İz tamamen silinen oldu mu aranızda?

Canım tebrik ederim, çok güzel geçmiş sürecin. Ben de 2 çocuk annesiyim, geçen yıl karın germe ameliyatı oldum. İlk başlarda gerçekten o dik duramama hissi, korseden bunalmalar, uyuşukluk… Hepsi çok tanıdık. Ama 4. aydan sonra aynaya başka biri gibi bakmaya başladım. İz konusuna gelirsek: tamamen silinmedi ama silik bir çizgiye dönüştü, özellikle düzenli silikon jel ve C vitamini içeren kremler çok faydalı oldu. Bikini bölgesinin altında kaldığı için görünmüyor zaten, ama isteyen biri yakından bakarsa fark eder.

Benim de ikiz doğum sonrası karın bölgem tamamen şekil değiştirmişti ve 5 ay önce ameliyat oldum. Şu an o gerginlik geçti ama his kaybı hâlâ tam düzelmedi, zamanla toparlanıyor dediler. İz meselesine gelirsek; doktorum lazer önerdi, henüz başlamadım ama çok kişi fayda gördüğünü söylüyor.

Tamamen silinen biriyle karşılaşmadım ama 1 yıla yakın sürede neredeyse ten rengine dönenleri gördüm. Yani iz kalıyor ama belli belirsiz bir hal alıyor. Sporla bir yere kadar ama cerrahi gerçekten mucize gibi. İyi ki cesaret etmişim diyorum.

Geri