Soru Saç Derisinde Oluşan Yağlanma Sorununu Nasıl Gideririm?

Mehmet Akif

Kayıtlı Üye
Saçlarımı düzenli yıkamama rağmen sürekli yağlanıyor ve saç derimde parlama meydana geliyor. Özellikle gün içinde saç diplerimin yağlı görünmesi beni rahatsız ediyor. Bu konuda yağlanmayı engellemek için hangi ürünler veya uygulamalar önerirsiniz? Doğal yöntemlerden bahsederseniz sevinirim. Artık saçlarımı kaç gündür yıkanmamış gibi gösteren bu durumdan kurtulmak istiyorum. Saç sağlığı için en kaliteli şampuanları kullandım, ancak yine de çözüm olmadı. Sizin bildiğiniz farklı yöntemler var mı acaba?

Derinlemesine temizleyici bir şampuan yağlı saçlar için etkili olabilir ancak bazen tek başına yeterli olmayabilir. Doğal malzemelerle saç bakımı da önemlidir. Limon suyu, elma sirkesi veya yeşil çay gibi doğal malzemeleri saçınıza uygulayarak yağ dengesini en iyi şekilde sağlayabilirsiniz. Bu doğal malzemeler saç derisindeki yağlanmayı azaltabilir ve saçlarınızın daha temiz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir.

Dışarıdan saçlarına bakım yaparken içeriden de iyi beslenmen gerekiyor. Mesela, düzenli beslenmeye özen göstererek yağlı yiyeceklerden uzak durmalısın. Toplum olarak, patates kızartması ve yağlı kızartmalar tükettiğimiz için saçlarda ve ciltte yağlanma kaçınılmaz oluyor.

Geri