Soru Xpecia Erkek Tablet Ne Kadar Süre Kullanılmalı? Bırakınca Saçlar Yeniden Dökülür Mü?

Engin Aksu

Kayıtlı Üye
Selam millet,

2 hafta önce Xpecia Erkek Tablet kullanmaya başladım. Daha önce vitamin takviyesi almıştım ama bu ürünün saç için özel olarak formüle edilmiş olması dikkatimi çekti. Ancak aklımda şöyle bir soru var: Bu takviyeyi ne kadar süreyle kullanmak gerekiyor?

Diyelim ki 6 ay ya da 1 yıl düzenli kullandım, sonrasında bıraktığımda dökülen saçlar geri mi gelir? Yoksa kazandığım ivme korunur mu?

Kısa vadeli değil, uzun vadeli etkisini ve bırakınca yaşananları paylaşan olursa çok makbule geçer. Çünkü bu işin sürekliliği önemli gibi duruyor 🔄

Ben Xpecia’yı yaklaşık 8 ay boyunca düzenli kullandım, sabah-akşam 1 tablet şeklinde. İlk 2 ay çok büyük bir değişiklik olmadı ama üçüncü aydan sonra saç dökülmemde gözle görülür bir azalma başladı. Özellikle ön kısımlarda minik tüyler belirginleşti, saçlarım daha kalınlaşmış gibi hissettirdi.

6. aydan sonra sanki dökülme tamamen durmuş gibiydi ama şunu net söyleyeyim: Bıraktıktan sonra bir anda saçlar dökülmeye başlamadı. Ama destek kesilince vücut da o desteği hissediyor, yavaş yavaş eski döngüsüne dönebiliyor. Ben şimdi arada kür şeklinde 2-3 ayda bir tekrar kullanıyorum. Kalıcı sonuç isteyenler bence tamamen bırakmak yerine aralıklı devam etmeli. Vitamin desteği sonuçta, saç zaten uzun vadeli bir yatırım işi.

Xpecia’yı 1 yıl boyunca hiç aksatmadan kullandım. Özellikle tepe bölgem seyrelmeye başlamıştı, genetik de var. Bu tarz ürünlere çok inancım yoktu ama araştırınca içeriği baya dolu göründü, denemeye başladım. Saçlarımda belirgin bir dolgunluk, parlaklık fark ettim. En önemlisi psikolojik olarak da rahatladım çünkü elimi saçıma attığımda avuç avuç saç gelmiyordu artık.

Kullanmayı bıraktıktan sonra ilk 2 ay hiçbir değişiklik olmadı ama 3. ayda hafif bir dökülme başladı tekrar. Panik oldum ama eski haline dönmedi tabii. Şimdi bakım serumları ve biotinle destekliyorum. Şunu diyebilirim; bırakınca her şey sıfırlanmıyor ama takviyesiz kalınca eskiye dönüş riski artıyor. Vücut bu desteğe alışıyor çünkü. Düşünenlere tavsiyem: Etki gördüğünüzde hemen bırakmayın, belki doz azaltarak devam edin.

Geri