Soru Xpecia Kadın Tablet Tek Başına Yeterli Mi? Yanında Biotin Ya Da Kolajen Kullanan Var Mı?

Emel Aydın

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,

Xpecia Kadın Tablet’i kullanmaya başlayalı bir hafta oldu. Şimdilik bir yan etki yaşamadım ama etkisi uzun vadede mi ortaya çıkıyor, emin değilim. İçeriği zengin olsa da saçlarım çok ince telli ve yavaş uzayan bir yapıya sahip.

Bu yüzden merak ediyorum; acaba yanına başka destekler de eklemeli miyim? Biotin, kolajen ya da Omega 3 gibi ek takviyelerle birlikte kullanan var mı? Yoksa sadece Xpecia yeterli mi geliyor?

Kullanan arkadaşların kombinasyon önerileri, doz bilgileri ve olumlu/olumsuz deneyimleri benim gibi kararsız kalanlara yol gösterici olur diye düşünüyorum. Şimdiden çok teşekkürler! 💊✨

Xpecia’yı ben de yaklaşık 3 ay kullandım. İlk başta senin gibi tereddüt ettim ama sabırlı olunca işe yarıyor. Tek başına da etkili ama ben yanına 5000 mcg biotin ekledim (günde 1 kapsül, sabah tok karnına). Ayrıca sabahları 1 çay kaşığı çörek otu yağı içmeye başladım – hem bağışıklık için hem de saç dökülmesini desteklesin diye. 2. aydan sonra saç diplerinde yeni bebek saçlar çıkmaya başladı. Kolajen kullanmadım ama ekleyen arkadaşlarım da memnundu.

Saç tellerim inceydi ve uzaması neredeyse aylar sürüyordu. Xpecia’ya ek olarak ben “hidrolize kolajen tozu” ve “Omega 3” aldım – özellikle cilt ve saç için sinerjik çalışıyor. Kolajeni akşamları suya karıştırıp içiyorum, Omega 3’ü de sabahları. Bu kombinasyonla saçlarımın hem kalınlaştığını hem de dolgunlaştığını fark ettim. Ama önemli olan süreklilik, en az 3 ay kullanmadan fark zor görülüyor. Dilersen saç derisine kafeinli serum da ekleyebilirsin, ben onu da çok faydalı buluyorum.

Ben tek başına Xpecia’yı kullandım ama ilk ay hiçbir fark hissetmedim, hatta bırakmayı düşündüm. 6. haftadan sonra dökülme azaldı ve yeni saçlar gelmeye başladı. Ekstra takviye olarak bir şey almadım ama beslenmeme çok dikkat ettim: yumurta, badem, kırmızı et, yeşil yapraklılar… Bence dışarıdan takviye almadan önce içeriden beslenmeyi düzenlemek en önemli adım. Ama illa destek ekleyeceksen, doktorun önerisiyle Omega 3 ya da kolajen düşünülebilir. Herkesin vücudu farklı tepkiler verebiliyor 🌼

Geri