Soru Xpecia Kadın Tablet Yan Etki Yapar Mı? Regl Düzensizliği Olanlar Girmesin Mi?

Bengü Doğan

Kayıtlı Üye
Selam kızlar,

Saç dökülmesi yaşayan biri olarak her şeyi araştırmaya başladım ve en çok önerilen ürünlerden biri Xpecia Kadın Tableti oldu. Ancak birkaç yerde "hormonları etkiliyor olabilir" diye yorumlar gördüm. İçeriğinde saw palmetto varmış, bu da DHT hormonunu baskılıyormuş.

Benim zaten regl döngüm çok düzenli değil, bu yüzden acaba daha da bozar mı diye düşünmeden edemiyorum. Özellikle hormon hassasiyeti yaşayan ya da PCOS olanlar kullandı mı? Yan etki gören oldu mu?

Bir de mideye dokunuyor mu? Sabah mı akşam mı içmek daha iyi olur?

Gerçek kullanıcı deneyimlerini okumak istiyorum çünkü bu konularda en iyi bilgi birbirimizden geliyor 💬

Canım çok doğru bir noktaya değinmişsin. Ben PCOS hastasıyım ve Xpecia’yı kullanmadan önce endokrin uzmanıma danıştım. İçeriğindeki saw palmetto, evet DHT baskılıyor ve erkek tipi saç dökülmesinde işe yarıyor ama her vücut farklı tepki verebiliyor. Ben 3 ay kullandım, regl döngümde bir bozulma yaşamadım ama hormon dengem zaten ilaçlarla takip altındaydı. Hafif mide bulantısı yaptı, bu yüzden tok karnına – özellikle akşam yemeğinden sonra – almayı tercih ettim. Günde 2 tablet yerine 1 ile başlayıp vücudumu gözlemledim. Tavsiyem: bir doktor fikri al, sonrası daha iç rahatlatıcı oluyor.

Benim de regl döngülerim 35-40 güne kadar çıkabiliyor. Xpecia’yı 2 ay kullandım ama 2. aydan sonra fark ettim ki adetim 10 gün gecikti. Başka hiçbir değişiklik yoktu hayatımda, o yüzden ben “acaba bu etkiledi mi” diye düşündüm ve bırakmaya karar verdim. Saç dökülmem azalmıştı ama hormonlarım benim için daha öncelikliydi. Herkeste aynı etkiyi yapmaz ama eğer hormon dengen zaten hassassa mutlaka dikkatli olmak gerek. Şimdi bitkisel içerikli daha yumuşak destekler deniyorum.

Ben hormon açısından bir sorun yaşamadım ama mideme ilk başta bayağı dokundu. Sabahları aç karnına içince fenalaştım resmen. Doktorum tok karnına, tercihen akşam yemeğinden sonra almamı söyledi – o zaman sorun yaşamadım. Ayrıca bol suyla içmeye dikkat ettim. Saçlarımda olumlu etkisi oldu ama düzenli kullanmak şart. Yine de hormonları etkileyebilecek bir içerik olduğu için ben 3. ayda bıraktım, çünkü içim rahat etmiyordu. O süre zarfında güzel toparlama yaşadım ama uzun vadede kullanmak yerine dönem dönem uygulamayı düşünüyorum.

Geri