Soru Xpecia Kadın Tableti Regl Döneminde Kullanan Var mı? Yan Etki Yaşayan Oldu mu?

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar,

Yaklaşık 2 haftadır Xpecia kadın tablet kullanıyorum. Saç dökülmem için dermatolog tavsiyesiyle başladım, düzenli almaya da gayret ediyorum ama bir şey dikkatimi çekti ve sizlere sormak istedim.

Normalde bazı vitamin ve takviyeleri regl döneminde aldığımda midemde huzursuzluk, biraz gerginlik ya da farklı bir halsizlik hissediyorum. Bu tarz şeyler illa her tablette olmuyor ama bazen vücudum daha hassas oluyor regl döneminde.

Şimdi regl dönemindeyim ve Xpecia’yı almaya devam edip etmemekte kararsız kaldım. Açıkçası bir yan etki gördüm diyemem ama regl döneminde kullanmak sıkıntı yaratır mı, bilemedim. Bu dönemde kullanan var mı? Herhangi bir olumsuzluk yaşayan oldu mu? Belki sadece benim hassasiyetimdir ama sizlerin deneyimlerini duymak isterim.

Devam etmeli miyim, yoksa regl döneminde kısa bir ara veren var mı?

Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim!

Selam canım, ben de yaklaşık 2 aydır Xpecia kullanıyorum ve seni çok iyi anlıyorum çünkü bende de regl dönemlerinde bazı takviyeler rahatsızlık yapabiliyor. Başta ben de aynı endişeyi yaşadım, hatta doktora da sordum açıkçası.

Doktorum, Xpecia’nın içeriğindeki vitamin ve minerallerin regl döneminde ekstra bir yan etki yaratmadığını, düzenli kullanımın önemli olduğunu söyledi. Yani bu dönemde de kullanmaya devam etmek gerekiyormuş. Ama mesela ben regl döneminde sabahları biraz daha hassas oluyorum, o yüzden tableti kahvaltıdan sonra tok karna alıyorum, bu şekilde mideme hiç dokunmuyor.

Birkaç günlüğüne ara vermenin çok büyük bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi ama düzenli kullanmak daha etkili olurmuş. Yani kendini kötü hissetmiyorsan, devam etmeni öneririm. Ama illa rahatsızlık hissedersen 1-2 gün ara vermen de çok problem yaratmaz.

Bende bir yan etki olmadı ama herkesin bünyesi farklı. Kendi vücudunu en iyi sen tanırsın. Umarım kısa sürede etkisini görürsün! Saç dökülmem bende baya azaldı bu arada, sabırlı olmanı tavsiye ederim.

Selam canım, ben de yaklaşık 2 aydır Xpecia kullanıyorum ve seni çok iyi anlıyorum çünkü bende de regl dönemlerinde bazı takviyeler rahatsızlık yapabiliyor. Başta ben de aynı endişeyi yaşadım, hatta doktora da sordum açıkçası.

Doktorum, Xpecia’nın içeriğindeki vitamin ve minerallerin regl döneminde ekstra bir yan etki yaratmadığını, düzenli kullanımın önemli olduğunu söyledi. Yani bu dönemde de kullanmaya devam etmek gerekiyormuş. Ama mesela ben regl döneminde sabahları biraz daha hassas oluyorum, o yüzden tableti kahvaltıdan sonra tok karna alıyorum, bu şekilde mideme hiç dokunmuyor.

Birkaç günlüğüne ara vermenin çok büyük bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi ama düzenli kullanmak daha etkili olurmuş. Yani kendini kötü hissetmiyorsan, devam etmeni öneririm. Ama illa rahatsızlık hissedersen 1-2 gün ara vermen de çok problem yaratmaz.

Bende bir yan etki olmadı ama herkesin bünyesi farklı. Kendi vücudunu en iyi sen tanırsın. Umarım kısa sürede etkisini görürsün! Saç dökülmem bende baya azaldı bu arada, sabırlı olmanı tavsiye ederim.
Geri bildirimin için çok teşekkür ederim. Bakalım, ben de riski göze aldım, kullanmaya devam edeceğim. Olur da kötü bir etki görürsem bırakırım, yapacak bir şey yok.

Geri