Simay Balcı
Kayıtlı Üye
Merhaba, bu ilacı kullanan kızlar varsa özellikle sizin fikirlerinizi almak istiyorum. Zoretanin tedavisine başlayalı 2,5 ay oldu ve ilk zamanlardaki o fena sivilceler neredeyse görünmez hâle geldi. Dudak kuruluğu, cilt hassasiyeti gibi yan etkilerle baş etmeyi öğrendim ama şimdi kafama takılan başka bir konu var: önümüzdeki hafta özel bir gece var, sevdiğim biriyle bir davete katılacağım ve ortamda alkol de olacak. Normalde ilacı kullanırken hiç alkol almadım, çünkü doktorum kesinlikle uzak durmamı söyledi. Ama o gece sadece bir kadeh şarap içsem bir şey olur mu, karaciğerimi mahveder miyim, etkisini azaltır mı çok kararsızım açıkçası...
Google’da çok şey okudum, bazıları “ben içtim hiçbir şey olmadı” diyor, bazıları da "bir kadeh bile ağır geldi, hemen yüzüm kızardı" gibi şeyler yazmış. Benimki tek gecelik bir şey olacak, alışkanlık değil ama yine de tedavimin etkisini riske atmak istemiyorum. İlacı sabah alıp akşam alkol alsam olur mu, yoksa o gün tamamen atlayıp mı içmeliyim? Gerçekten bu konuda yaşamış biri varsa tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim. İlacı bıraktıktan sonra mı beklemeliyim, yoksa dikkat ederek bir yol bulunur mu? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.
Google’da çok şey okudum, bazıları “ben içtim hiçbir şey olmadı” diyor, bazıları da "bir kadeh bile ağır geldi, hemen yüzüm kızardı" gibi şeyler yazmış. Benimki tek gecelik bir şey olacak, alışkanlık değil ama yine de tedavimin etkisini riske atmak istemiyorum. İlacı sabah alıp akşam alkol alsam olur mu, yoksa o gün tamamen atlayıp mı içmeliyim? Gerçekten bu konuda yaşamış biri varsa tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim. İlacı bıraktıktan sonra mı beklemeliyim, yoksa dikkat ederek bir yol bulunur mu? Yardımcı olursanız minnettar kalırım.