Adet Öncesi Sivilcelerle Başa Çıkamıyorum, Her Ay Aynı Savaş

Gamze Ertekin

Kayıtlı Üye
Düzenli olarak regl olmadan birkaç gün önce özellikle alın ve çene bölgemde sivilceler çıkıyor.
Bunun artık hormonlarla bağlantılı olduğunu biliyorum çünkü her ay aynı zamanlarda çıkıyor ve birkaç gün sonra yavaş yavaş geçiyor. Ama geçene kadar o dönem cildimle uğraşmak, hele ki dışarı çıkarken makyajla bile kapatamadığım kızarık sivilcelerle baş etmek, gerçekten moralimi alt üst ediyor.

Üstelik iz bırakma eğilimindeler. Ne kadar kurcalamamaya çalışsam da o hassas dönemde cildim daha tepkisel oluyor.
Bu durumun döngüsel olduğunu bildiğim için, klasik cilt bakım ürünlerinin çok da etkili olmadığını hissediyorum. Yine de elden geleni yapmak istiyorum ve kendime uygun bir adet öncesi cilt bakım rutini oluşturmaya çalışıyorum.

Ama hâlâ tam çözüm bulabilmiş değilim. O yüzden sormak istiyorum:
Bu sorunu yaşayan, atlatan, bu dönemleri daha kolay geçiren biri var mı?
Özellikle bu dönemde işe yarayan:
  • Bitkisel takviyeler,
  • Beslenme değişiklikleri,
  • Doğal maskeler ya da
  • Spesifik içerikli bakım ürünleri kullananlar varsa, tecrübelerinizi duymak beni çok mutlu eder.
Cildimi bu süreçte daha iyi korumak ve kontrol altına almak istiyorum. Artık “her ay başa sarıyoruz” hissinden kurtulmak istiyorum. Desteklerinize gerçekten çok ihtiyacım var 🙏💬

Bende de tam regl öncesi alın ve çene hattı fena oluyor. Denemediğim şey kalmamıştı ama sonunda birkaç şey işe yaradı: akşamdan çinko içeren serum kullanıyorum, sabahları da sadece termal su ve hafif nemlendirici. En önemlisi, regl öncesi haftadan başlayarak magnesium + B6 takviyesi aldım, hem sivilce hem sinir hali hafifledi. Bir de şekeri azaltmak çok etkiliymiş, inanmazdım ama bende işe yaradı. 🌸

Ben de her ay aynı döngüyü yaşıyordum, artık ne zaman çıkacağını ezberlemiştim. Ne yapsam çıkıyor ama artık daha hafif atlatıyorum. Regl öncesi hafta yeşil çay içmeye başlıyorum, günde 2 kupa. Bir de yüzüme doğal kil maskesi yapıyorum, sadece 10 dakika. Gece yatmadan önce ise az miktarda çay ağacı yağı seyrelterek uyguluyorum lokal olarak. Önleyemiyor belki ama en azından iltihaplanmadan geçiyor. Tavsiye ederim, küçük şeyler işe yarayabiliyor.

Geri
Üst Alt