Gamze Ertekin
Kayıtlı Üye
Düzenli olarak regl olmadan birkaç gün önce özellikle alın ve çene bölgemde sivilceler çıkıyor.
Bunun artık hormonlarla bağlantılı olduğunu biliyorum çünkü her ay aynı zamanlarda çıkıyor ve birkaç gün sonra yavaş yavaş geçiyor. Ama geçene kadar o dönem cildimle uğraşmak, hele ki dışarı çıkarken makyajla bile kapatamadığım kızarık sivilcelerle baş etmek, gerçekten moralimi alt üst ediyor.
Üstelik iz bırakma eğilimindeler. Ne kadar kurcalamamaya çalışsam da o hassas dönemde cildim daha tepkisel oluyor.
Bu durumun döngüsel olduğunu bildiğim için, klasik cilt bakım ürünlerinin çok da etkili olmadığını hissediyorum. Yine de elden geleni yapmak istiyorum ve kendime uygun bir adet öncesi cilt bakım rutini oluşturmaya çalışıyorum.
Ama hâlâ tam çözüm bulabilmiş değilim. O yüzden sormak istiyorum:
Bu sorunu yaşayan, atlatan, bu dönemleri daha kolay geçiren biri var mı?
Özellikle bu dönemde işe yarayan:

Bunun artık hormonlarla bağlantılı olduğunu biliyorum çünkü her ay aynı zamanlarda çıkıyor ve birkaç gün sonra yavaş yavaş geçiyor. Ama geçene kadar o dönem cildimle uğraşmak, hele ki dışarı çıkarken makyajla bile kapatamadığım kızarık sivilcelerle baş etmek, gerçekten moralimi alt üst ediyor.
Üstelik iz bırakma eğilimindeler. Ne kadar kurcalamamaya çalışsam da o hassas dönemde cildim daha tepkisel oluyor.
Bu durumun döngüsel olduğunu bildiğim için, klasik cilt bakım ürünlerinin çok da etkili olmadığını hissediyorum. Yine de elden geleni yapmak istiyorum ve kendime uygun bir adet öncesi cilt bakım rutini oluşturmaya çalışıyorum.
Ama hâlâ tam çözüm bulabilmiş değilim. O yüzden sormak istiyorum:
Bu sorunu yaşayan, atlatan, bu dönemleri daha kolay geçiren biri var mı?
Özellikle bu dönemde işe yarayan:
- Bitkisel takviyeler,
- Beslenme değişiklikleri,
- Doğal maskeler ya da
- Spesifik içerikli bakım ürünleri kullananlar varsa, tecrübelerinizi duymak beni çok mutlu eder.