Ailede Kel Yok Ama Bende Dökülme Başladı, Neden Olabilir?

Hüseyin Akar

Kayıtlı Üye
Ailemde ciddi kel bir erkek yok. Babamın saçları seyrek ama tamamen açılmış değil. Amcalarımın da saçı var. O yüzden kendi saç dökülmem başlayınca şaşırdım. Genetik değil diye düşünüyordum ama son 1 yılda ön çizgim hafif geriledi ve tepe seyrelmeye başladı.

Şimdi kafam karışık. Eğer ailede kel yoksa bu neden oluyor? Genetik değilse başka bir sebep mi var? Stres, beslenme, vitamin eksikliği olabilir mi? Yoksa genetik dediğimiz şey her zaman babadan birebir mi geçmek zorunda değil mi?

Bu durumu yaşayan erkekler oldu mu?

Ailede belirgin kel yokken erkek tipi saç dökülmesi neden başlayabilir?

Genetik sadece babadan gelmez. Anne tarafı da etkili. Benim anne dedem kelmiş, babam değil. Ama bende dökülme başladı.

Oyla 0
Ailede tamamen kel olmasa bile saç yapısı zayıf olabilir. Yani genetik illa tamamen kel olmak demek değil.

Oyla 0
Stres ve yaşam tarzı da süreci hızlandırabilir. Genetik yatkınlık varsa tetiklenebilir. Ben yoğun stres döneminde ciddi artış yaşadım.

Oyla 0
Ailede kimse kel değil deyip geçmeyin. Ben de öyle diyordum ama dökülme başladı. Genetik çok karmaşık bir şey.

Oyla 0
Doktorum “genetik çok faktörlüdür” dedi. Ailede tamamen kel olmaması risk olmadığı anlamına gelmezmiş. Bunu öğrenince şaşırdım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt