Aknetrent Bitiminden Sonra Saç Ne Zaman Güçlenmeye Başlar?

Ela Tandoğan

Kayıtlı Üye
Aknetrent tedavisini bitireli iki ay oldu ve cildim pürüzsüzleşti ama saçlarım hâlâ zayıf. Teller ince, uçlar kuru, eskisi kadar hacimli durmuyor. Doktorum bunun geçici olduğunu, vücudun yağ dengesinin normale dönmesinin zaman aldığını söyledi. Ama sabırsızlanmamak elde değil. Her aynaya baktığımda “acaba saçlarım ne zaman eski gücüne kavuşacak?” diye düşünüyorum.

Bazı kişiler “3 ayda toparlanıyor” diyor, bazıları “1 yıl sürdü” diyor. Farklı deneyimler arasında kaybolmak çok kolay. Ben şu anda biotin takviyesi alıyor, haftada bir doğal yağ karışımıyla saç derisine masaj yapıyorum. Yine de sonuçlar yavaş geliyor. Belki bu dönemde doğru rutinle toparlanma süresini kısaltmak mümkündür.

Sizce Aknetrent bitiminden sonra saç ne kadar sürede güçlenmeye başlar?

Ve süreci hızlandırmak için neleri kesinlikle yapmalı ya da yapmamalıyız?

Çözüm
Zoretanin gibi Aknetrent de geçici zayıflık yapıyor. Ben 4. ayda bariz toparlanma hissettim. “Keratin bakım maskesi” bu süreçte çok işe yarıyor. Ayrıca bol su içmek saçın yeniden nem dengesini kazanmasını hızlandırıyor.
Benim saçlarım tedavi bitiminden 3 ay sonra toparlanmaya başladı. İlk başta çok inceydi ama düzenli olarak çinko ve biotin aldım. “Ducray Anaphase+” şampuan kullandım, saç tellerim kalınlaştı. 5. ayda eski haline tamamen döndü.

Bende süreç biraz daha uzun sürdü, yaklaşık 6 ay. Bu dönemde saç kökleri kendini yeniliyor. Haftalık hindistancevizi yağı maskesi yaptım ve ısıdan tamamen uzak durdum. Sabırlı ol, fark yavaş ama kalıcı geliyor.

Zoretanin gibi Aknetrent de geçici zayıflık yapıyor. Ben 4. ayda bariz toparlanma hissettim. “Keratin bakım maskesi” bu süreçte çok işe yarıyor. Ayrıca bol su içmek saçın yeniden nem dengesini kazanmasını hızlandırıyor.

Çözüm
Ben doktorumun önerisiyle “E vitamini ampulü” kullanmaya başladım. Haftada iki kez saç uçlarına sürdüm. 2 ay içinde hem parlaklık hem dayanıklılık geri geldi. Özellikle yastık kılıfını saten kullanmak kırıkları da azalttı.

Benim saçlar 5. ayda eski haline döndü. Bu dönemde en çok sabırlı olmak gerekiyor. Saç kökleri yenileniyor ama dışarıdan hemen fark edilmiyor. Dengeli beslenme ve düzenli bakım gerçekten süreci hızlandırıyor.

Geri
Üst Alt