Aknetrent Kullananlarda Saç Dökülmesi Ne Kadar Yaygın?

Zeynep Zoralı

Kayıtlı Üye
Aknetrent tedavisine başlayalı iki ay oldu ve cildimdeki değişiklikler olumlu olsa da saçlarımın inceldiğini fark ettim. Özellikle duşta ve tararken dökülen saç miktarı arttı. Başta “mevsimsel dökülme” sandım ama bu kadar yoğun olunca ister istemez endişelendim. Doktorum bunun, ilacın yağ bezlerini baskılamasından kaynaklanan geçici bir yan etki olduğunu söyledi.

Yine de aklımda hep şu soru var: bu durum herkesin yaşadığı normal bir süreç mi, yoksa sadece bazı kişilerde mi görülüyor? Forumlarda çok farklı deneyimler okudum — kiminde hiç olmamış, kiminde ciddi seyrelme yaşanmış.

Kendi deneyimimden biliyorum, dökülmeyi görmek moral bozucu. Ama belki bu süreci daha kolay atlatmanın yolları vardır.

Sizce Aknetrent kullananlarda saç dökülmesi ne kadar yaygın?

Ve bu dönemde saç köklerini korumak için neler yapılabilir?

Çözüm
Aknetrent cildi kuruttuğu gibi saç derisini de etkiliyor. Bende 2. ayda dökülme başladı ama 6. ayda durdu. Doktorum “sürecin doğal parçası” dedi. Sonra saçlar geri geldi. Argan yağı ve panthenol içeren şampuanla destekledim.
Evet, Aknetrent kullananlarda saç dökülmesi oldukça yaygın ama genelde geçici. Ben ikinci aydan sonra dökülme yaşadım. Doktorum biotin ve çinko takviyesi verdi, dökülme 3 hafta içinde azaldı. Tedavi bitince saçlarım geri çıktı.

Ben de benzer bir dönem yaşadım. Saç kökleri kuruduğu için dökülme kaçınılmaz oluyor. Haftada bir hindistancevizi yağı maskesi yapıyorum, fark etti. Ayrıca ılık suyla yıkamak saç derisini rahatlatıyor. Geçici bir süreç, korkma.

Aknetrent cildi kuruttuğu gibi saç derisini de etkiliyor. Bende 2. ayda dökülme başladı ama 6. ayda durdu. Doktorum “sürecin doğal parçası” dedi. Sonra saçlar geri geldi. Argan yağı ve panthenol içeren şampuanla destekledim.

Çözüm
Benim dökülmem yoğun olmuştu ama vitamin desteğiyle toparladı. Özellikle demir ve B12 takviyesi almak çok fark ettiriyor. Saç telleri daha güçlü çıkıyor. Doktor kontrolünde bu takviyeleri almak güvenli.

Bende de dökülme oldu ama kısa sürdü. Bu süreçte fazla yıkamamak önemli. Her gün yıkadığımda dökülme artıyordu. İki günde bire geçince azaldı. Sabırla ilerleyince saç eski haline dönüyor.

Geri
Üst Alt