Aknetrent Saç Derisinde Pullanma ya da Kaşıntı Yapar mı?

Nisa Koral

Kayıtlı Üye
Aknetrent tedavisine başladıktan kısa bir süre sonra saç derimde kuruluk ve hafif pullanma fark ettim. İlk başta kepek sandım ama aslında ilacın yan etkisiymiş. Saç diplerim bazen gergin, bazen de hafif kaşınıyor. Ne kadar nemlendirici şampuan kullansam da etkisi kısa sürüyor.

Doktorum bunun, ilacın yağ üretimini azaltmasıyla birlikte saç derisinin koruyucu tabakasının incelmesinden kaynaklandığını söyledi. Yani kepek gibi görünse de aslında cilt kuruluğuymuş. Ama kaşıntı bazen o kadar rahatsız edici oluyor ki saçımı yıkarken bile tahriş olabiliyor.

Sizce Aknetrent kullanırken saç derisinde oluşan pullanma ve kaşıntıyı hafifletmenin en etkili yolu nedir?

Gerçekten işe yarayan bir ürün, doğal çözüm ya da bakım öneriniz var mı?

Çözüm
Bu ilacı kullanan çoğu kişide bu durum görülüyor. Ben “Avene Gentle Shampoo” ve E vitamini ampulüyle bakım yaptım. E vitamini hem nem veriyor hem tahrişi azaltıyor. 3 hafta sonra saç derim tamamen düzeldi.
Evet, Aknetrent saç derisinde kuruluk ve kaşıntı yapabiliyor. Ben “Bioderma Nodé DS+” kullandım, çok rahatlatıyor. İçeriği yumuşak olduğu için cildi kurutmuyor. Ayrıca haftada bir aloe vera jeliyle masaj yapmak da çok iyi geliyor.

Benim saç derim kabuklanmış gibiydi, “Ducray Kelual DS” şampuanla toparladım. İlk haftadan fark etti. Kaşıntı azaldı, pullanma geçti. Ayrıca saç kuruyken yağ değil, nem verici losyon kullanmak daha etkili oluyor.

Bu ilacı kullanan çoğu kişide bu durum görülüyor. Ben “Avene Gentle Shampoo” ve E vitamini ampulüyle bakım yaptım. E vitamini hem nem veriyor hem tahrişi azaltıyor. 3 hafta sonra saç derim tamamen düzeldi.

Çözüm
Ben doğal yöntemle çözdüm. Elma sirkesi ve su karışımını son durulamada kullandım, dengeyi sağladı. Hem kaşıntı hem kuruluk azaldı. Sadece çok sık yapmamak gerekiyor, ayda 2 kez yeterli.

Aşırı sıcak suyla saç yıkamak bu sorunu daha da artırıyor. Ben ılık suyla yıkayıp badem yağıyla masaj yapıyorum. Hem kan dolaşımı artıyor hem de derinin gerginliği azalıyor. Düzenli yapınca fark hissediliyor.

Geri
Üst Alt