Aknetrent Tedavisi Boyunca Ciltte Sivilce Artışı Neden Olur?

Ezgi Kuş

Kayıtlı Üye
Aknetrent’in ilk ayındayım ve sivilcelerim azalacağına daha da çoğaldı. Özellikle çene ve alın bölgemde yeni sivilceler çıkıyor. Bu durumun geçici olduğunu duydum ama görmek yine de moral bozuyor.

Doktorum bunun “arınma dönemi” olduğunu, cildin alt tabakasındaki iltihapları yüzeye attığını söyledi. Ama bazen aynada bakmak bile zor geliyor.

Bu sivilce artışı ne kadar sürüyor? Gerçekten geçici mi, yoksa ilacın dozuyla mı alakalı?

Çözüm
Aknetrent sürecinde sivilce artışı iyileşmenin ilk adımı. Benim cildim de ikinci haftada patlama yaptı, altıncı haftada duruldu. Doktorum bunun tamamen geçici olduğunu söyledi. Bu dönemde yeni ürün denememek, cildi zorlamamak çok önemli. Üçüncü ayda yüzüm pürüzsüzleşmeye başladı. Gerçekten sabırla geçiyor.
Benim sivilcelerim tedavinin ilk 6 haftasında arttı, sonra yavaş yavaş azaldı. İkinci ayda fark edilir düzelme gördüm.

Oyla 0
Aknetrent sürecinde sivilce artışı iyileşmenin ilk adımı. Benim cildim de ikinci haftada patlama yaptı, altıncı haftada duruldu. Doktorum bunun tamamen geçici olduğunu söyledi. Bu dönemde yeni ürün denememek, cildi zorlamamak çok önemli. Üçüncü ayda yüzüm pürüzsüzleşmeye başladı. Gerçekten sabırla geçiyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt