Aknetrent Tedavisi Sonrasında Saçlar Eski Haline Döner mi?

Alara Soydan

Kayıtlı Üye
Aknetrent tedavisini bitireli yaklaşık iki ay oldu ama saçlarım hâlâ eskisi gibi değil. Tedavi süresince dökülme ve kuruluk yaşamıştım, bunların geçici olduğunu biliyordum ama saçımın o eski parlak ve dolgun haline dönmemesi moralimi bozdu. Özellikle tepe kısmında hâlâ seyrek görünüm var.

Bazı forumlarda “saçlar 3–6 ay içinde tamamen toparlanıyor” deniyor, bazı kişilerse “benim saç yapım kalıcı olarak inceldi” demiş. Bu kadar farklı deneyim olunca insan endişeleniyor. Şu an vitamin desteği alıyorum ve doğal yağlarla bakım yapıyorum ama toparlanma yavaş ilerliyor.

Sizce Aknetrent sonrası saçın eski haline dönmesi gerçekten mümkün mü?

Ne kadar sürede toparlanır ve bu süreçte nelere dikkat etmek gerekir?

Aknetrent bitiminden sonra saçın toparlanması tamamen kişiye bağlı ama çoğu kişide 3–6 ay arasında düzeliyor. Benim saçlarım 4. ayda eski haline döndü. Biotin takviyesi ve sülfatsız şampuan kullandım, çok fark etti.

Ben de tedavi sonrası benzer durum yaşadım. Saç telleri çok ince kalmıştı ama badem yağıyla düzenli bakım yaptım. Yaklaşık 5. ayda dökülme durdu, yeni saçlar çıkmaya başladı. Sabırla devam etmek gerekiyor.

Aknetrent sonrası saçın toparlanması kesinlikle mümkün. Ben keratin maskesi ve çinko takviyesiyle 3 ayda fark gördüm. Yeni çıkan saçlar ilk başta ince ama zamanla kalınlaşıyor.

Çözüm
Ben tedavi bitiminden sonra saç derime haftada iki kez masaj yapmaya başladım. Kan dolaşımını artırmak çok işe yarıyor. Ayrıca ılık suyla yıkamak saçın kendi yağ dengesini yeniden kazanmasına yardımcı oluyor.

Saçlar tamamen eski haline dönüyor ama biraz sabır istiyor. Benim süreç 6 ay sürdü. Beslenmeyi düzenleyip yeterli su içmek çok fark ettiriyor. Aknetrent vücudu kurutuyor, o yüzden içten destek şart.

Geri
Üst Alt