Android İçin Gerçekçi Saç Simülasyonu Yapan En İyi Uygulamalar

Sudeniz

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar 🌸,

Bugüne kadar Android’de birkaç farklı saç deneme uygulaması kullandım ama çoğu hayal kırıklığı oldu. Saç modellerini fotoğrafın üstüne yapıştırıyorlar, ortaya çıkan sonuç neredeyse çizgi film gibi duruyor. Benim istediğim şey ise gerçekten saç telleri, gölgeler ve parlaklıkla birlikte gerçekçi bir simülasyon. Yani kuaförden çıkınca nasıl görüneceğimi olabildiğince doğru göstermesi.

Araştırma yaparken en çok karşıma çıkan uygulamalar YouCam Makeup, Hairfit, Style My Hair (L’Oréal) ve birkaç Kore menşeli uygulama oldu. YouCam’ın renklerde başarılı olduğunu söylüyorlar, Hairfit’in yüz hatlarını iyi algıladığı yazıyor, L’Oréal’in uygulaması ise daha çok saç rengiyle birlikte model denemeye odaklanmış.

Benim asıl merakım şu: Gerçekçi saç simülasyonu yapan Android uygulamaları gerçekten var mı? Yoksa hepsi eğlencelik mi kalıyor? Sizden deneyimlerinizi duymak istiyorum 🙏

Geçen yaz balayaja karar vermeden önce bir sürü uygulama denedim. Çoğu çok yapay durdu ama YouCam Makeup beni şaşırttı. Saçın parlaklığını, gölgelerini bile gösterdi. Arkadaşlarıma fotoğrafı attığımda “ne zaman boyattın?” diye sordular. O kadar gerçekçiydi.

Bir kuaför randevumdan önce saçımı kısa kestirmeye cesaret edemiyordum. O sırada internette gördüğüm Hairfit uygulamasını denedim. Fotoğrafıma katlı kesim yerleştirdi ve sonuç gerçekten doğal durdu. Normalde bu tarz uygulamalara güvenmezdim ama Hairfit fikrimi değiştirdi.

Yakın arkadaşımın düğünü vardı, özel bir şey denemek istiyordum. Style My Hair (L’Oréal) uygulamasını keşfettim. Sadece modeli değil, aynı anda renk geçişlerini de gösterdi. Dalgalı ve balyajlı bir stil seçtim, uygulamadakiyle kuaförün yaptığı arasında neredeyse fark yoktu.

Kardeşim sürekli saç modelleriyle oynadığı için bana da birkaç uygulama yükledi. Denediklerimiz içinde YouCam diğerlerinden ayrıldı. Çünkü saç çizgisine tam oturuyor, peruk gibi durmuyor. Özellikle kahkül modellerinde çok başarılı. Gerçekçi simülasyon isteyenlere ilk önerim olur.

Bir süre önce saçımı tamamen değiştirmek istedim ama risk almak istemiyordum. Hairfit sayesinde önce sanal deneme yaptım. Katlı kesim ve omuz hizası modeli öyle güzel gösterdi ki cesaret ettim. Sonuç neredeyse uygulamadakiyle birebir aynıydı. Simülasyonun bu kadar gerçekçi olabileceğini hiç düşünmemiştim.

Geri
Üst Alt