Bebeklerde Saç Çıkması İçin Ne Yapılmalı?

Simge Özbek

Kayıtlı Üye
Kızım 8 aylık ve hâlâ saçları oldukça seyrek. Dökülme dönemi geçti ama yeni saçların çıkması çok yavaş ilerliyor gibi. Bazı bölgelerde minik tüyler var ama dolgunlaşmadı. Banyo sonrası hafif masaj yapıyorum, parfümsüz şampuan kullanıyorum ama sanki hiç fark etmiyor.

Çevremdeki anneler “1 yaşına kadar sabret” diyor ama insan ister istemez merak ediyor. Bazıları “hindistan cevizi yağı sür”, “badem yağıyla masaj yap” diyor, kimisi “hiç dokunma, kendi kendine çıkar” diyor. O kadar çok farklı öneri duydum ki, hangisine inanacağımı şaşırdım.

Genetik olabilir mi bilmiyorum ama benim saçlarım da bebekken geç çıkmış. Yine de doğal yoldan biraz desteklemek mümkünse denemek isterim.

Siz ne yaptınız? Bebeklerde saç çıkmasını hızlandırmak veya desteklemek için gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Çözüm
Bizim oğlumun da saçları geç çıktı. Doktor “tek yapman gereken masaj ve nazik bakım” dedi. Haftada iki kez hindistan cevizi yağıyla masaj yaptım, 3 haftada yeni saçlar görünmeye başladı. Şimdi 1 yaşında, saçları gür ve parlak. Düzenli bakım fark yaratıyor.
Benim oğlumda da geç çıktı. Doktor “sabır” dedi ama ben haftada bir hindistan cevizi yağıyla masaj yaptım. 9. ayda yeni saçlar hızla çıktı. Düzenlilik önemliymiş.

Bizim oğlumun da saçları geç çıktı. Doktor “tek yapman gereken masaj ve nazik bakım” dedi. Haftada iki kez hindistan cevizi yağıyla masaj yaptım, 3 haftada yeni saçlar görünmeye başladı. Şimdi 1 yaşında, saçları gür ve parlak. Düzenli bakım fark yaratıyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt