Boyalı Saçlarda Parlaklık Neden Bu Kadar Kısa Sürüyor?

Özlem Koç

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonraki ilk günlerde saçım ışık gibi parlıyor. Ama bu etki çok kısa sürüyor. Birkaç yıkama sonra saçım matlaşıyor, rengi var ama o canlılık yok. En sinir bozucu tarafı da şu: Saçım temiz olsa bile parlak görünmüyor.

Parlaklık için ürün denedim ama çoğu ya geçici oluyor ya da saçı yağlı gösteriyor. Gerçek parlaklıkla “ürün parlaması” arasındaki farkı yaşayarak öğrendim ama yine de kalıcı bir çözüm bulamadım. Demek ki parlaklık sadece sürülen şeyle ilgili değil.

Artık şunu anlamak istiyorum: Boyalı saçta parlaklık neden bu kadar çabuk kayboluyor ve bunu gerçekten korumanın bir yolu var mı?

Boyalı saçlarda parlaklığın kısa sürmesinin nedeni nedir ve kalıcı parlaklık için neler yapılabilir?

Parlaklık saçın yüzeyiyle ilgili. Boya sonrası saç yüzeyi pürüzleniyor. Ben durulama süresini uzattım, saçta ürün kalmadığından emin oldum. Bu bile parlaklığı artırdı.

Oyla 0
Sıcak su parlaklığı direkt alıyor. Ben son durulamayı daha serin suyla yapmaya başladım. İlk başta zor ama saçımın ışığı daha uzun süre kaldı.

Oyla 0
Saçı fazla kurutmak da parlaklığı öldürüyor. Ben saçımı tamamen kupkuru bırakmamaya başladım. Hafif nemliyken bıraktığımda saç daha sağlıklı parlıyor.

Oyla 0
Parlaklık için saçın kaygan olması gerekiyor. Ben nem + yumuşaklık dengesini kurduğumda ürün sürmeden bile saçım parlak durmaya başladı.

Oyla 0
Ben parlaklığı ürünle kovalamayı bıraktım. Saçın nemini koruyunca parlaklık kendiliğinden geldi. Kalıcı olan tek şey buymuş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt