Boyalı Saçlarımı Yıkadıkça Daha Cansız Görünüyor

Nehir Bulut

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonraki ilk günlerde her şey çok güzel oluyor. Saçım parlak, canlı ve rengi tam hayal ettiğim gibi duruyor. Ama birkaç yıkamadan sonra sanki saçım yavaş yavaş enerjisini kaybediyor. Renk var ama canlılık yok. Özellikle ışıkta baktığımda saçım mat ve yorgun görünüyor.

En çok moralimi bozan şey şu: Bakım yapmama rağmen bu hissin geçmemesi. Maske yapıyorum, krem kullanıyorum ama saçım yıkandıkça biraz daha sönüyor gibi. Eskiden boyasızken saçım daha kolay parlak duruyordu. Şimdi ise ne yaparsam yapayım o canlı görüntüyü yakalayamıyorum.

Bazen “acaba saçım boyayı kaldırmadı mı” diye düşünüyorum, bazen de “yanlış bakım yapıyorum” diyorum. Ama net bir cevap bulamıyorum. Boyalı saçların bu cansızlaşması kaçınılmaz mı, yoksa gerçekten önüne geçilebilecek bir şey mi, bunu anlamak istiyorum.

Boyalı saçların yıkandıkça cansız görünmesinin nedeni nedir ve saçın canlılığını korumak mümkün mü?

Bence bu durumun büyük kısmı nem kaybı. Ben saçımın renginden çok dokusuna odaklanmaya başladım. Haftada bir derin nem veren maske ekledim ve saçımın görünümü ciddi şekilde değişti.

Oyla 0
Saçı fazla arındırmak da cansızlık yapıyor. Ben eskiden saçım temiz olsun diye iki kere şampuanlıyordum. Tek yıkamaya düşürünce saçım daha dolgun ve canlı görünmeye başladı.

Oyla 0
Boyalı saçta parlaklık için durulama süresi çok önemli. Ben acele ediyordum, biraz daha sabırlı durulayınca saçım daha pürüzsüz durdu.

Oyla 0
Boyalı saçta parlaklık için durulama süresi çok önemli. Ben acele ediyordum, biraz daha sabırlı durulayınca saçım daha pürüzsüz durdu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt