Boyalı Saçların Yıpranmasını Önlemek İçin Hangi Bakım Uygulanmalı?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Yıllardır saçımı düzenli olarak boyatıyorum ve en çok yaşadığım sorun saç tellerimdeki yıpranma. İlk boyandığında parlak ve canlı görünüyor ama birkaç hafta geçince saç uçları kuruyor, matlaşıyor ve kırılmaya başlıyor. Kuaförde yaptırılan bakımlar kısa süreli çözüm sağlıyor ama uzun vadede işe yaramıyor. Benim istediğim evde uygulayabileceğim daha kalıcı ve doğal saç bakımı yöntemleri.

İnternette çok fazla öneri var: hindistancevizi yağı, zeytinyağı, keratin maskeleri, aloe vera… Bazı kadınlar bu yöntemlerin boyalı saçlarda harika sonuç verdiğini söylüyor. Ancak herkesin saç yapısı farklı olduğu için gerçekten işe yarayan yöntemleri öğrenmek istiyorum. Ayrıca hangi yağın ya da maskenin boyalı saçı daha çok koruduğunu bilmek çok işime yarar.

👉 Sizce boyalı saçların yıpranmasını önlemek için en etkili bakım nedir?

Hindistancevizi yağı boyalı saçlar için adeta kurtarıcı. Gece yatmadan önce saç uçlarına sürüp sabaha kadar bekletildiğinde saç telleri yumuşuyor ve kırıklar azalıyor. Düzenli kullanımda saçın mat görünümü kayboluyor, parlaklık geri geliyor. Boyalı saçlarda en güvenilir doğal çözümlerden biri diyebilirim.

Oyla 0
Zeytinyağı ile yapılan bakım boyalı saçın yıpranmasını ciddi şekilde azaltıyor. Özellikle uçlara masaj yaparak sürüldüğünde saç tellerine nem kazandırıyor. Haftada bir uygulandığında saç daha canlı ve sağlıklı görünüyor. Doğal olmasının yanında kolay ulaşılabilir olması da avantaj.

Oyla 0
Keratin içerikli maskeler boyalı saçların protein dengesini koruyor. Saç boyası telleri zayıflattığı için düzenli keratin takviyesi kırıkları önlüyor. Evde satılan doğal içerikli keratin maskeleri kısa sürede fark yaratıyor. Uzun vadede saçın daha güçlü ve dayanıklı olmasını sağlıyor.

Oyla 0
Isıya karşı koruma çok önemli. Boyalı saçlar zaten yıpranmışken düzleştirici veya fön makinesiyle fazla ısı vermek kırıkları artırıyor. Doğal yağlarla yapılan koruyucu bakım sayesinde saç telleri güçleniyor. Özellikle badem yağı hem nem veriyor hem de ısıya karşı koruma sağlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt