Nuket Atabey
Kayıtlı Üye
Yıllardır saçımı düzenli olarak boyatıyorum ve en çok yaşadığım sorun saç tellerimdeki yıpranma. İlk boyandığında parlak ve canlı görünüyor ama birkaç hafta geçince saç uçları kuruyor, matlaşıyor ve kırılmaya başlıyor. Kuaförde yaptırılan bakımlar kısa süreli çözüm sağlıyor ama uzun vadede işe yaramıyor. Benim istediğim evde uygulayabileceğim daha kalıcı ve doğal saç bakımı yöntemleri.
İnternette çok fazla öneri var: hindistancevizi yağı, zeytinyağı, keratin maskeleri, aloe vera… Bazı kadınlar bu yöntemlerin boyalı saçlarda harika sonuç verdiğini söylüyor. Ancak herkesin saç yapısı farklı olduğu için gerçekten işe yarayan yöntemleri öğrenmek istiyorum. Ayrıca hangi yağın ya da maskenin boyalı saçı daha çok koruduğunu bilmek çok işime yarar.
Sizce boyalı saçların yıpranmasını önlemek için en etkili bakım nedir?
İnternette çok fazla öneri var: hindistancevizi yağı, zeytinyağı, keratin maskeleri, aloe vera… Bazı kadınlar bu yöntemlerin boyalı saçlarda harika sonuç verdiğini söylüyor. Ancak herkesin saç yapısı farklı olduğu için gerçekten işe yarayan yöntemleri öğrenmek istiyorum. Ayrıca hangi yağın ya da maskenin boyalı saçı daha çok koruduğunu bilmek çok işime yarar.