Cildi Kurutmayan Fondöten Var Mı?

Nesrin Tekinoğlu

Kayıtlı Üye
Fondöten seçerken son zamanlarda en çok zorlandığım şey cildimi kurutmayan bir ürün bulmak oldu. Cildim tamamen kuru değil ama bazı fondötenler sürdükten sonra özellikle yanak bölgemde çok kuru bir görüntü oluşuyor. Gün içinde aynaya baktığımda fondöten sanki cildimde pul pul durmuş gibi görünüyor ve bu da makyajın çok kötü görünmesine neden oluyor.

Özellikle mat fondötenlerde bu durumu daha fazla yaşıyorum. İlk sürdüğümde güzel duruyor ama birkaç saat sonra cildim daha kuru görünmeye başlıyor. O yüzden son zamanlarda biraz daha nemli bitişli fondötenlere bakmaya başladım ama hangileri gerçekten iyi bilmiyorum.

Çok ağır ve kalın fondötenleri de sevmiyorum açıkçası. Günlük makyajda daha doğal duran, cilt gibi görünen ürünleri tercih ediyorum. Ama aynı zamanda cilt tonunu da güzel eşitlesin istiyorum.

Cildi kurutmayan ama yine de yüzü çok yağlı göstermeyen bir fondöten bulabilirsem benim için ideal olacak. Kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünler varsa merak ediyorum.

Cildi kurutmayan ve gün içinde pul pul görünüm yapmayan fondöten öneriniz var mı?

Kuruya dönük ciltlerde çok mat fondötenler gerçekten zor olabiliyor. Nemli bitişli olan fondötenler genelde daha rahat duruyor. Özellikle makyajdan önce iyi bir nemlendirici kullanıldığında fondöten çok daha düzgün oturabiliyor. Cilt hazırlığı gerçekten düşündüğümüzden daha fazla fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Nemli bitişli fondöten arayanların sevdiği ürünlerden biri L'Oréal True Match oluyor. Ciltte daha doğal durduğunu söyleyen çok kişi var. Özellikle kuruya dönük ciltlerde daha rahat kullanıldığını söyleyen yorumlar sık görülüyor.

Oyla 0
Fondöteni süngerle uygulamak da bazen çok fark yaratabiliyor. Fırça ile uygulandığında bazı fondötenler ciltte daha kuru görünebiliyor ama nemli süngerle dağıtıldığında ürün ciltle daha iyi bütünleşebiliyor.

Oyla 0
Bazı kişiler fondöten sürmeden önce birkaç dakika beklemeyi öneriyor. Nemlendirici sürdükten sonra hemen fondöten uygulanınca ürün ciltte bazen düzgün durmayabiliyor. Biraz bekleyip sonra makyaja geçmek daha iyi sonuç verebiliyor.

Oyla 0
Kuru ciltlerde fondöteni çok kalın sürmek de pul pul görüntüyü artırabiliyor. İnce katmanlar halinde uygulamak genelde daha doğal bir sonuç veriyor. Az ürün kullanıp gerektiğinde eklemek çoğu zaman daha iyi oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt