Cildi Parlatmadan Sağlıklı Gösteren Makyaj Ürünleri Hangileri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Birgül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Birgül

Kayıtlı Üye
Makyaj yaparken en çok zorlandığım şeylerden biri cildi sağlıklı ve canlı göstermek isterken yağlı ya da parlak bir görüntü oluşturmamak. Özellikle “ışıltılı” olarak geçen ürünlerin çoğu bende sağlıklı görünüm yerine parlama yaratıyor. Gün ışığında cildim sanki yağlanmış gibi duruyor ve bu da tüm makyajın kalitesini düşürüyor.

Mat ürünlere yöneldiğimde ise bu sefer cildim solgun ve yorgun görünüyor. Yani iki uç arasında kalmış gibiyim. Sağlıklı bir cilt görüntüsü istiyorum ama ne parlak ne de donuk olsun. Cildin kendi doğal ışığı ortaya çıksın ama makyaj bunu bozmasın. Bu dengeyi yakalamak gerçekten zor.

Bazı günler ürünlerin tek başına değil, birlikte nasıl kullanıldığı da çok belirleyici oluyor. Aynı fondöten, farklı bir bazla çok daha dengeli durabiliyor. Ama bunu deneme yanılma ile keşfetmek insanı yoruyor. Bu yüzden “sağlıklı ama parlak değil” ürünlerin gerçekten var olup olmadığını merak ediyorum.

Cildi parlatmadan daha sağlıklı ve canlı gösteren makyaj ürünleri gerçekten hangileri?

Bence bu noktada “ışıltılı” değil “doğal bitişli” ürünlere yönelmek gerekiyor. Ben doğal bitişli fondötenlere geçtiğimde cildim hem sağlıklı hem de dengeli görünmeye başladı. Parlaklık yapmadan canlı bir görüntü veriyorlar.

Oyla 0
Krem ürünler burada çok fark yaratıyor. Krem allık ve bronzer cilde doğal bir canlılık katıyor ama yağlı bir parlama yaratmıyor. Toz ürünlere göre çok daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Aydınlatıcıyı tamamen bırakmak yerine çok kontrollü kullanmak önemli. Elmacık kemiğinin üstüne çok az uyguladığımda cilt daha canlı duruyor ama parlak görünmüyor.

Oyla 0
Cilt bakımını doğru yapmak da makyajın sonucunu etkiliyor. Cilt iyi nemliyse makyajdan gelen “sağlıklı görünüm” çok daha doğal oluyor.

Oyla 0
Bence sağlıklı görünüm tek bir üründen gelmiyor. Ürünlerin bitişi, uygulama miktarı ve ciltle uyumu birleşince ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt