Cilt Lazerlerinden Sonra Makyaj Yapmak Sakıncalı Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aslı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aslı

Kayıtlı Üye
Bir süredir cildimdeki ton eşitsizliği için lazer işlemlerini araştırıyorum. Sonuçların etkileyici olduğunu söylüyorlar ama işlem sonrası bakım kısmı beni biraz düşündürüyor. Özellikle “lazerdan sonra makyaj yapılmaz” uyarısını sık sık görüyorum. Peki bu ne kadar süreyle geçerli?

Bazı kaynaklar “24 saat bekle yeter” derken, bazıları “cilt tam olarak toparlanmadan asla makyaj yapma” diye uyarıyor. Çalışıyorum ve yüzümdeki hafif kızarıklıkları kapatmak istiyorum ama cildime zarar vermekten korkuyorum. Lazerden sonra gözeneklerin açık kaldığını duydum, bu da fondöten veya pudra gibi ürünlerin tahrişe neden olabileceği anlamına geliyor.

Cilt toparlanmadan yapılan makyaj gerçekten riski artırır mı, yoksa doğru ürünlerle dikkatli uygulama yeterli mi olur? Sizce cilt lazerlerinden sonra makyaj yapmak ne kadar süreyle sakıncalı?

Lazerden sonra cilt bariyeri geçici olarak zayıflıyor. Doktorum en az 48 saat beklememi söyledi. İlk günlerde sadece nemlendirici ve güneş koruyucu kullanmak en doğrusu. Ben iki gün sonra hafif bir BB kremle makyaj yaptım, sorun yaşamadım.

Oyla 0
İlk 24 saatte kesinlikle makyaj yapmamak gerekiyor. Cilt o sırada hassas ve sıcak. Ben üçüncü gün hafif kapatıcı kullandım, hiçbir reaksiyon olmadı. Ancak makyaj malzemelerinin temiz olduğundan emin olmak çok önemli.

Oyla 0
Ben lazer sonrası hemen makyaj yapmıştım, ertesi gün küçük sivilceler çıktı. Doktorum gözeneklerin açık olduğu dönemde ürün kullanmamam gerektiğini söyledi. O yüzden en az 2–3 gün beklemek şart.

Oyla 0
Cilt tipine bağlı olarak süre değişiyor ama ben 4 gün beklemeyi tercih ettim. O arada termal su spreyi ve yatıştırıcı krem kullandım. Cilt kendini toparladıktan sonra makyaj daha düzgün oturuyor zaten.

Oyla 0
Lazer sonrası ilk hafta cilde ne kadar az müdahale edilirse o kadar iyi. Ben sadece dudak balmı ve hafif nemlendiriciyle idare ettim. Cilt kendi dengesini bulunca makyaj yapmak çok daha güvenli hale geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt