Cilt Lekeleri İçin En Etkili Tedavi Yönteminiz Ne Oldu?

Gamze Doğru

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,

Cildimdeki güneş lekeleri ve sivilce sonrası oluşan izler artık beni aynaya bakmaktan bile soğutacak hale geldi. Özellikle yanak bölgesindeki kahverengi lekeler fondötenle bile kapanmıyor. Denemediğim krem kalmadı: C vitamini serumu, AHA-BHA asitleri, hatta doğal maskeler...

Geçen hafta dermatoloğa gittim. Bana “eğer kalıcı bir çözüm istiyorsan kimyasal peeling veya lazer düşünmelisin” dedi. Ama işte karar vermek zor. Çünkü bir sürü tedavi var: PRP, mezoterapi, fraksiyonel lazer, karbon peeling, glutatyon serumları

Ben evde Cosrx’in AHA 7 Toner’ını denedim, biraz açılma oldu ama yeterli değil. Lekeler daha derin. Kimyasal peeling yaptıranlar “deri soyuluyor, sonra bebek gibi cilt geliyor” diyor ama geçici mi, kalıcı mı emin değilim.

Siz neler denediniz?
Cilt lekeleriyle gerçekten başa çıkan, kalıcı olarak işe yarayan bir yöntem oldu mu?
Lütfen hem ürün hem tedavi deneyimlerinizi paylaşın 🙏

Benim cildimde özellikle doğum sonrası hamilelik lekeleri oluşmuştu, klasik kremler ve C vitamini serumları bende işe yaramadı.

3 seans lazerle leke tedavisi yaptırdım (Q-switch). İlk seans sonrası hafif kabuklanma oldu, sonra leke açılmaya başladı. 3. seanstan sonra lekeler yüzde 70 azaldı diyebilirim.

Yaz döneminde yaptırmak riskli, güneşe çıkmak yasak çünkü.

Şu an sadece hafif bir ton farkı kaldı. Her kuruşuna değdi!

Oyla 0
Ben evde kullandığım ürünlerle yavaş yavaş yol aldım. The Ordinary’nin alpha arbutin serumu + güneş kremi ikilisi ciddi fark yarattı.

Yaklaşık 3 ayda gözle görülür bir açılma oldu. Ama sabır istiyor.

Eğer lekelerin çok derin değilse, bu tarz ürünlerle başlanabilir.

Ancak kimyasal peeling denemeyi düşünüyorum çünkü tamamen kurtulmak istiyorum. Ev ürünleri %100 çözüm olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt