Cilt Lekeleri İçin Hangi Doktor Bakar, Devlet Hastanesinde Tedavi Olunur mu?

Gamze Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Güneş lekeleriyle savaşım neredeyse iki yıldır sürüyor. Yazın tatilden döndüğümde alnımda ve yanaklarımda kahverengi lekeler belirdi. Önce “geçer” dedim, kremler sürdüm, limon maskesi bile denedim ama lekeler daha da belirginleşti. Artık kapatıcı bile işe yaramaz hale geldi. Bir süre sonra fark ettim ki her sabah aynaya bakmak moralimi bozuyor.

“Acaba devlet hastanesinde bu tür lekeler için tedavi var mı?” diye merak edip araştırmaya başladım. Çoğu kişi “dermatoloji (cildiye) bölümüne git” diyordu. Randevumu aldım, doktor lekelerimi görünce detaylı bir muayene yaptı. “Bu güneş lekesi değil, melazma başlangıcı” dedi. Meğer cilt altındaki pigment hücreleri fazla çalışıyormuş. Tedavi olarak bana renk açıcı krem, koruyucu güneş kremi ve vitamin takviyesi önerdi. Üstelik bunların çoğu devlet hastanesinde reçete ile alınabiliyor.

Üç ay sabırla kullandım, lekeler gözle görülür şekilde açıldı. Şimdi sabah dışarı çıkmadan önce mutlaka güneş kremimi sürüyorum. Gerçekten cilt lekesiyle savaşta en önemli şey sabır ve doğru doktor.

Siz cilt lekeleri için doktora gittiniz mi? Devlet hastanesinde etkili bir tedavi gördünüz mü?

Benim de doğumdan sonra yanaklarımda koyu lekeler çıktı. Dermatolojiye gittim, bana melazma teşhisi koydu. Özel krem ve serum reçete etti, bir de güneş korumasını ihmal etmememi söyledi. Devlet hastanesinde ücretsiz olarak ilaçlarımı alabildim. Düzenli kullanınca gerçekten işe yaradı.

Oyla 0
Ben lazer yaptırmak istiyordum ama pahalı olduğu için devlet hastanesine gittim. Doktor cilt tipime uygun krem verdi. İlk başta yavaş ilerledi ama üçüncü haftada açılma fark ettim. Özelde yaptırsam bu kadar özen göstermezlerdi. Cildiye bölümü işini iyi biliyor.

Oyla 0
Benim lekelerim doğum kontrol hapından sonra çıktı. Doktorum bunun hormon kaynaklı olabileceğini söyledi. Önce tahlil yaptı, sonra uygun krem yazdı. Şimdi lekeler neredeyse silindi. Devlet hastanelerinde tedavi gayet mümkün, yeter ki sabırla devam etsin insan.

Oyla 0
Yıllarca kozmetik ürünlerle uğraştım, sadece param gitti. Devlet hastanesine gidince doğru teşhis kondu. Doktorum “her leke aynı değil” dedi. Tedavi sonrası cildim çok daha dengeli oldu. Özellikle güneş koruyucu kullanmak fark yaratıyor. Artık lekelerim eskiye göre neredeyse görünmüyor.

Oyla 0
Ben yanaklarımda oluşan lekeler için cildiye bölümüne gittim. Devlet hastanesinde olmasına rağmen doktor çok ilgiliydi. Pigment artışından kaynaklandığını söyledi. Krem tedavisiyle beraber vitamin desteği verdi. Altı haftada yüzümde belirgin fark oluştu. Gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt