Cilt Problemleri İçin Hormon Testi Yapılıyor mu?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Bir süredir özellikle çene ve boyun bölgemde sürekli sivilce çıkıyor. Ne ürün değişimi ne diyet fark ettirdi. Her şey yolundayken bile cildim aniden bozuluyor. Artık basit bir sivilceden fazlası olduğunu düşünmeye başladım. İnternette biraz araştırınca birçok kişi “hormon dengesizliği olabilir” diyordu. Bu beni biraz endişelendirdi ama bir yandan da mantıklı geldi.

Cilt problemleri için hormon testi yapılıyor mu?” diye araştırdım. Cevaplar farklıydı ama çoğu kişi dermatoloji (cildiye) doktorunun yönlendirmesiyle bu testlerin yapılabildiğini söylüyordu. Ben de dermatolojiye gittim. Doktor cildimi inceledi, özellikle çene hattındaki sivilcelerin hormon kaynaklı olabileceğini söyledi. Kan tahlili ve hormon testleri istedi.

Sonuçlarda testosteron değerim biraz yüksek çıktı. Doktor bunu hormonel akne olarak tanımladı. Düzenli ilaç, krem ve beslenme önerisiyle ilerledik. Yaklaşık iki ayda fark ettim, sivilceler neredeyse durdu. Cildim daha dengeli hale geldi.

Meğer bazen ciltteki sorunlar yüzeyde değil, vücudun dengesinde oluyormuş.

Siz hiç hormon testi yaptırdınız mı, cilt problemlerinizin sebebi çıktı mı?

Çene kısmında sürekli sivilce çıkıyordu. Dermatolog hormon testi istedi, prolaktin yüksek çıktı. Düzenli tedaviyle birlikte cildim düzeldi. Gerçekten içsel dengesizlik cilde hemen yansıyor. Artık kontrol yaptırmadan ürün değiştirmiyorum.

Oyla 0
Benim ciltteki sivilceler polikistik over sendromundan kaynaklanıyormuş. Hormon testi sayesinde ortaya çıktı. Endokrinolojiye yönlendirdiler, tedavi sonrası cildim tamamen düzeldi. Her şeyin kaynağını bulmak çok önemli.

Oyla 0
Hormon testleri bence çok faydalı. Yüzümde sivilce ve yağlanma vardı, doktor test istedi. Tiroid değerim düşük çıkınca tedaviye başlandı. Cilt hemen toparladı. İçten gelen sorun çözülmeden kremler işe yaramıyor.

Oyla 0
Uzun süre cilt ürünleriyle uğraştım ama fayda etmedi. Dermatolojiye gittiğimde hormon testi yaptırdım, DHEA değeri yüksek çıktı. Tedaviyle birlikte cilt hem sakinleşti hem lekeler azaldı. Gerçekten altta yatan sebep önemli.

Oyla 0
Benim hormon testlerim normal çıktı ama doktor stresin bile hormonları etkilediğini anlattı. Yaşam tarzımı düzenleyince fark ettim, cildim daha dengeli hale geldi. Hormon testini ihmal etmemek gerekiyor, çok bilgi veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt