Ciltle Uyum Sağlamayan Makyaj Ürünlerini Siz Nasıl Telafi Ediyorsunuz?

Nermin Çalışkan

Kayıtlı Üye
Bazen bir makyaj ürünü alıyorum ve kağıt üzerinde her şey doğru: cilt tipime uygun, iyi yorumlu, popüler… Ama bana uymuyor. Fondöten cildimde pul pul duruyor, allık lekeli dağılıyor ya da kapatıcı çizgilere doluyor. Böyle durumlarda ürünü tamamen çöpe atmak istemiyorum ama kullanmak da zor geliyor.

Bu tarz ürünleri bazen farklı bazlarla deniyorum, bazen uygulama şeklini değiştiriyorum ama her zaman işe yaramıyor. “Belki yanlış kullanıyorumdur” diye düşünüyorum ama bazen de gerçekten ürün cildimle anlaşmıyor gibi hissediyorum.

Siz bu tarz ürünleri tamamen mi bırakıyorsunuz, yoksa bir şekilde telafi etmenin yolunu buluyor musunuz?

Cildinizle uyum sağlamayan makyaj ürünlerini kullanılır hale getirmek için neler yapıyorsunuz?

Ben genelde uygulama şeklini değiştirerek kurtarmaya çalışıyorum. Mesela fondöten fırçayla kötü duruyorsa süngerle deniyorum. Ya da kapatıcıyı az miktarda, sadece belirli noktalara sürüyorum. Çoğu zaman bu küçük değişiklikler ürünü kullanılabilir hale getiriyor.

Oyla 0
Uyum sağlamayan ürünleri genelde başka ürünlerle karıştırıyorum. Fondöteni nemlendiriciyle karıştırıp daha ince hale getiriyorum ya da çok mat bir ürünü daha nemli bir ürünle dengeliyorum. Böylece tek başına kötü duran ürün daha doğal durabiliyor.

Oyla 0
Ben bazı ürünleri sadece farklı mevsimlerde kullanıyorum. Kışın uymayan fondöten yazın güzel durabiliyor. O yüzden hemen vazgeçmiyorum, bir kenara kaldırıp başka zaman deniyorum.

Oyla 0
Açıkçası bazı ürünler gerçekten olmuyor. Kendimi zorlamayı bıraktım. Ama tamamen çöpe atmamak için boyun, dekolte ya da çok özel günlerde kullanıyorum.

Oyla 0
Bence her ürün herkese uymak zorunda değil. Uymuyorsa bunu kabul etmek de bir çözüm. Ama deneme aşamasında baz, sünger, miktar gibi şeylerle oynamak çoğu zaman fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt