Saçımı Ne Yapsam Yüzümle Uyum Yakalayamıyorum

Lale Zorlu

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçımla ilgili yaşadığım temel sorun şu: Saçım tek başına bakınca fena değil ama yüzümle birleştiğinde bir uyumsuzluk hissi oluşuyor. Kestiriyorum, şekil veriyorum, bazen sadece doğal bırakıyorum ama aynaya baktığımda içime sinmeyen bir şeyler oluyor. Sorunun tam olarak nerede olduğunu da kestiremiyorum.

Bazen yüzüm daha geniş görünüyor, bazen daha sert. Saçımı toplasam başka, açık bıraksam başka bir dengesizlik çıkıyor. En sinir bozucu tarafı da şu: Aynı saç modeli başkasında çok uyumlu dururken bende neden olmuyor, bunu çözemiyorum. Kuaföre gittiğimde genelde “saçın güzel” deniyor ama benim hissettiğim şey bu değil.

Artık yüz şeklim mi, saç kesimi mi, yoksa kullanım şeklim mi sorun anlayamıyorum. Sürekli deneme yanılma içinde olmak da insanı yoruyor. Bir yerde yanlış yaptığımı hissediyorum ama nerede olduğunu netleştiremiyorum.

Saç ile yüz arasında bu uyumsuzluk hissi neden oluşur ve gerçekten çözülebilir mi?

Bence bu his çoğu zaman saçın yüz hatlarını yanlış vurgulamasından geliyor. Ben de bunu yaşıyordum. Saçımın yanları çok kabarıkken yüzüm daha geniş görünüyordu. Yanları sakin, önleri yüzü çerçeveleyen bir kesime geçince uyum hissi arttı.

Oyla 0
Uyumsuzluk bazen kesimden değil kullanım şeklinden oluyor. Ben saçımı kuafördeki gibi kullanamadığım için hep mutsuz oluyordum. Günlük kullanımımı merkeze alıp ona göre küçük düzeltmeler yaptırınca fark etti.

Oyla 0
Yüz–saç uyumu tek bir kesimle çözülmüyor. Ayrım yeri, perçem uzunluğu, hatta dalga bile etkiliyor. Ben bunları deneye deneye öğrendim.

Oyla 0
Bazen de beklenti çok yüksek oluyor. “Bu saç bana çok yakışmalı” baskısı uyumsuzluk hissini artırıyor. Biraz daha gerçekçi bakınca saçımla barışmam kolaylaştı.

Oyla 0
Kuaförüm bana uyumun simetri değil denge meselesi olduğunu söyledi. Yüzümle saçımın kavga ettiği noktaları yumuşattık. İlk defa saçım bana ait hissettirdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt