Duştan Sonra Vücut Kremi Sürmeyi Sürekli Unutuyorum, Gerçekten Bu Kadar Önemli Mi?

Sibel Aydeniz

Kayıtlı Üye
Ne kadar “bugün kesin süreceğim” desem de duştan çıktıktan sonra vücut kremi sürmeyi çoğu zaman atlıyorum. Bazen üşeniyorum, bazen acelem oluyor, bazen de cildim o an çok kuru hissettirmediği için gerek duymuyorum. Ama birkaç gün sonra bacaklarımda kuruluk, pullanma ve gerginlik başlayınca yine aynı soruya geliyorum: Acaba gerçekten bu kadar önemli mi?

Yüz için nemlendiriciyi asla atlamıyorum ama vücut söz konusu olunca aynı özeni göstermiyorum. Halbuki kış aylarında özellikle dirseklerim ve dizlerim resmen alarm veriyor. Yazın da güneşten sonra cildim daha çabuk matlaşıyor. İnternette okudukça, duştan sonra nemliyken sürülen kremin cilt bariyeri için çok önemli olduğu söyleniyor ama bunu ne kadar düzenli yapmak gerekiyor emin değilim.

Bir de krem seçimi konusu var. Çok yoğun kremler yapış yapış his bırakıyor, hafif olanlar ise sanki hiçbir işe yaramıyormuş gibi geliyor. Her gün sürmek şart mı, yoksa belli bölgeler için mi önemli? Açıkçası bu alışkanlığı kazanmak istiyorum ama gerçekten fark yaratıyorsa.

Bu konuyu düzenli yapanların deneyimi benim için çok yol gösterici olur.

Sizce vücut kremi sürmek gerçekten şart mı, yoksa ara ara yapmak da yeterli oluyor mu?

Ben eskiden hiç önemsemezdim ama düzenli sürmeye başlayınca farkı çok net gördüm. Özellikle duştan hemen sonra sürünce cilt yumuşaklığını gün boyu koruyor. Arada atladığımda bile fark ediyorum. Bence yüz kadar önemli, sadece alışkanlık meselesi.

Oyla 0
Her gün tüm vücuda sürmüyorum ama kuru bölgeleri asla atlamıyorum. Dirsek, diz ve bacaklar mutlaka krem istiyor. Yoğun kremleri sadece gece kullanıyorum, gündüz hafif losyonlar bana daha pratik geliyor. Bu şekilde sürdürülebilir oluyor.

Oyla 0
Dermatoloğum bana duştan sonra nemliyken sürmenin en kritik nokta olduğunu söylemişti. O günden sonra alışkanlık haline getirdim. Her gün sürmesem bile en azından 3–4 günde bir yapıyorum ve cildim eskisine göre çok daha sağlıklı.

Oyla 0
Ben de üşenen taraftayım ama kışın mecbur kalıyorum. Krem sürmediğim dönemlerde kaşıntı bile oluyor. Yazın hafif ürünlerle idare ediyorum, kışın daha yoğun. Mevsime göre değiştirmek bana daha mantıklı geliyor.

Oyla 0
Bence önemli ama mükemmel olmak gerekmiyor. Her gün yapamıyorsan bile düzenli aralıklarla yapmak bile fark yaratıyor. Ben kremi banyoda görünür bir yere koyunca unutma oranım bayağı azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt